eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Világszabadalom debütál a vizes vb-n

Világszabadalom debütál a vizes vb-n

Magyar cég által gyártott, hatékony, környezetbarát és biztonságos vízfertőtlenítő rendszert telepítenek a nyári 17. FINA Világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Duna Arénába. Az elektrolízis továbbfejlesztett formáját alkalmazó módszerrel naponta annyi vizet fertőtlenítenek majd át a medencékben, mint egy csaknem 90 ezer lakosú város vízhálózata esetében.

A július 14. és 30. között megrendezendő 17. FINA Világbajnokságra várhatóan 3500-4000 élsportoló érkezik. Közülük az úszó- és műugró számokban versenyzők a Duna Arénában mérhetik össze tudásukat.

A világbajnokság fő helyszíne azonban már nemcsak az első olyan hazai komplexum, melynek befogadóképessége a világverseny után csökkenthető, de

az első olyan helyszín is a vb-k történetében, ahol a medencéket veszélyes vegyi adalékanyagok hozzáadása nélkül, környezetbarát módszerrel fertőtlenítik.

A német technológián alapuló, de itthon gyártott REDO fertőtlenítő eljárás vízből és sóoldatból elektromosság segítségével állít elő fertőtlenítő folyadékot. Hat komponensével hosszútávon, gyorsan fertőtleníti a vizet anélkül, hogy bármilyen más adalékanyagot - például klórgázt - használna.

Ez az élsportolók és a később itt sportoló, vagy úszni tanuló gyermekek szempontjából azért fontos, mert az úszómedencében nem lesz kellemetlen klórszag, és

a klórgáz által gyakran okozott szem- és bőrirritációval, vagy a szintén gyakori fogzománc-károsodással sem kell számolniuk.

A vízfertőtlenítő telepítése két hónapot vesz majd igénybe, hiszen a Duna Aréna két olimpiai medencéjében

naponta annyi vizet fertőtlenít majd a gépezet, mint egy Székesfehérvár népességű város vízhálózata esetében lenne szükséges.

A rendszer előnyeit a világbajnokság után is élvezhetik majd a sport- és fürdőközpont vendégei.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×