eur:
392.28
usd:
362.28
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Forma-1: komoly dolog miatt van fennakadás Kínában

Forma-1: komoly dolog miatt van fennakadás Kínában

A hatalmas köd és az eső miatt a mentőhelikopter nem tudta volna megközelíteni a kórházat egy esetleges balesetet követően, így a versenyzők nem teljesíthettek mért kört.

Talán nem mindenki emlékszik, miért fontos ez.

  • 1986 májusában Franciaországban, a Paul Richard pályán tesztelt a formula-1-es mezőny, amikor az olasz, kétszeres futamgyőztes Elio de Angelis Brabham-jéről levált a hátsó szárny, az autó pedig a korlátnak csapódott és kigyulladt.
  • A versenyző kulcscsonttöréssel megúszhatta volna a balesetet, ám a késve érkező segítség és a mentőhelikopter hiánya miatt belélegzett füst miatt másnap a kórházban elhunyt.
  • Az ő balesete óta kötelező mentőhelikopternek bevethető állapotban a pályán tartózkodnia minden pillanatban, amikor versenyautó van a pályán.

Hasonló időjárási okok miatt az első szabadedzést is csak részben tudták lebonyolítani, s mindössze 14 pilóta autózott mért kört - írta az MTI. A szabadedzés eredményeit itt találják.

A további program

szombat:

3. szabadedzés 6.00

időmérő edzés 9.00

vasárnap

futam 8.00

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Főpolgármester-választás: nagy döntést hozott az Alkotmánybíróság!

Főpolgármester-választás: nagy döntést hozott az Alkotmánybíróság!

Az Alkotmánybíróság a pénteki határozatában azt állapította meg, hogy a Kúria alaptörvényt sértett a főpolgármester-választás eredményével kapcsolatos döntésekor, amikor helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a főpolgármester-választás eredményét megállapító határozatát. Ezért az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria ezzel kapcsolatos döntését és új eljárás lefolytatására utasította, amelyben a Kúriának új döntést kell hoznia – ez derült ki az Alkotmánybíróság oldalán közzétett döntésből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×