eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Magyar lett a Videoton brazil és bosnyák focistája

Magyar állampolgársági esküt tett pénteken a Videoton FC két labdarúgója: a brazil származású Paulo Vinícius és a bosnyák származású Asmir Suljic mostantól magyar állampolgárnak is mondhatja magát.

A székesfehérvári polgármesteri hivatalban mindketten Cser-Palkovics András polgármester előtt tették le esküjüket. A városvezető hangsúlyozta: a két futballista számos emlékezetes pillanattal örvendeztette meg már eddig is a hazai futballszurkolókat. Azt kívánta, a jövőben magyar állampolgárként szerezzenek minél több örömet a Videoton és a magyar válogatott drukkereinek.

Vinícius Paulo elmondta, az egyik legszebb álma teljesült azzal, hogy családja körében magyar állampolgársági esküt tehetett. Hozzátette: tökéletesen otthon érzi magát a városban, szeret Székesfehérváron élni és a Videotonban játszani.

Fontos szempontnak nevezte, hogy a magyar futballválogatottban is szerephez juthat majd. "Minden labdarúgó arról álmodik, hogy Európa-bajnokságon, vagy világbajnokságon vegyen részt, nincs ez másként nálam sem" - fogalmazott.

Suljic Asmir kiemelte: legfőbb vágya, hogy a futballal visszaadjon valamit abból a sok szeretetből, amit Magyarországon és Székesfehérváron kap. Külön boldogságot jelent számára a lehetőség, hogy a jövőben a magyar válogatottnál is számításba vehetik - tette hozzá.

Vinícius Paulo 2011 őszén került a Videoton FC együtteséhez, azóta több mint 100 mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban. Karrierjét a brazil Sao Paulo gárdájánál kezdte, majd ezt követően az uruguayi River Plate-nál vált meghatározó futballistává, innen igazolt Székesfehérvárra.

Suljic Asmir a bosznia-hercegovinai Srebrenicában látta meg a napvilágot. Profi pályafutását az FK Szarajevóban kezdte, ahonnan 2013-ban szerződött Újpestre. A szélső a liláknál 50 tétmérkőzésen szerepelt, majd 2015 augusztusában igazolt a Videoton FC-hez.

A honosításnak köszönhetően Vinícius a közeljövőben akár be is mutatkozhat a magyar labdarúgó-válogatottban, hiszen meghívót kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól. A válogatott jövő héttől az Európa-bajnok Portugália elleni vb-selejtezőre készül, az idegenbeli találkozón pedig akár szerepelhet is a védő, tekintve, hogy az alapembernek számító Guzmics Richárd megsérült.

A válogatottságra Suljicnak még várnia kell, mivel a szélső nem él öt éve életvitelszerűen Magyarországon, így a FIFA-szabálya szerint még nem szerepelhet a magyar nemzeti együttesben. Erre legkorábban 2018-ban kerülhet sor.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×