eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ma eldől, komolyan veszi-e Mourinho az Európa Ligát

Az orosz Rosztov vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa Liga egyik favoritjának tartott Manchester United csütörtökön, amikor a sorozat nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit rendezik.

Az angol csapat trénere, José Mourinho azt mondta, csak akkor kezdenek el "igazán komolyan" gondolni az EL-re, ha sikerül elbúcsúztatniuk az orosz gárdát is, s ezzel bejutnak a negyeddöntőbe.

Az MU jelenleg hatodik a Premier League-ben, három pontra van a már Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől. Az Angol Ligakupát megnyerte, ezzel biztosította, hogy a következő idényben is indulhasson az EL-ben. Mourinho azt mondta, az elsődleges cél az, hogy minél előrébb végezzenek a tabellán, bár az EL-győzelem automatikus helyet jelentene a BL-ben.

A legjobb 16 között egy belga és egy német párharcra is sor kerül, a Gent a Genkkel, a Schalke 04 pedig a Borussia Mönchengladbachhal játszik, és várhatóan nagy érdeklődés övezi a francia bajnokság negyedik és az olasz pontvadászat második helyezettje, az Olympique Lyon és az AS Roma összecsapását is.

A csütörtöki program:

Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

FC Köbenhavn (dán)-Ajax Amsterdam (holland) 19.00

Rosztov (orosz)-Manchester United (angol) 19.00

APOEL (ciprusi)-RSC Anderlecht (belga) 19.00

Gent (belga)-Genk (belga) 21.05

Olimpiakosz (görög)-Besiktas (török) 21.05

Olympique Lyon (francia)-AS Roma (olasz) 21.05

Schalke 04 (német)-Borussia Mönchengladbach (német) 21.05

Celta Vigo (spanyol)-Krasznodar (orosz) 21.05

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×