eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A kormány mégsem vár Brüsszelre

A kormány változatlan formában fenntartaná a TAO-támogatások rendszerét, amelynek uniós engedélye 2017. június 30-án jár le. Ennek meghosszabbítását kérte az Európai Bizottságtól, de válasz nincs, viszont lehet pályázni már a következő időszak támogatásaira is.

Úgy tűnik, a kormány bízik Brüsszelben, és arra számít, az EU továbbra is engedélyezi a TAO-támogatások rendszerét - írja az mfor.hu. Lassan le kell adni a sportegyesületeknek és szervezeteknek a 2017/2018-as támogatási időszakra vonatkozó sportfejlesztési programjukat. A szabályok szerint ennek határideje április vége. 

Ezért a jelenlegi helyzet meglehetősen bizonytalan. A kormány már tavaly döntött a támogatási program meghosszabbítási igényéről, el is indították a folyamatot, az viszont kérdés, hogy mikor érkezik meg a várva várt brüsszeli döntés. Úgy tűnik, egyelőre patthelyzet alakulhat ki.

A kétesélyes jövő ellenére mégis minden a korábbi éveknek megfelelő mederben halad - legalábbis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése alapján. "A tervek szerint a 2017/2018-as támogatási időszak tekintetében a sportfejlesztési programok benyújtásának, elbírálásának rendje nem változik az előző évekhez képest" - válaszolta a lapnak a fejlesztési tárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×