eur:
392.22
usd:
362.35
bux:
72138.11
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Megalapíthatja a Forma-2-t a Forma-1 új tulajdonosa

Megalapíthatja a Forma-2-t a Forma-1 új tulajdonosa

Erről az FIA elnöke, Jean Todt beszélt a szövetség hivatalos lapjának legutóbbi számában.

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Group, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-2 néven szervezné újra a GP2-es kategóriát.

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta: "Szeretnénk egyszerűsíteni a Forma-1-be vezető utat. Ez az elsőszámú célom, mióta én vagyok az FIA elnöke, és ebben az F2 bevezetése fontos lépcsőfok lenne".

Piramisrendszert szeretnének létrehozni, aminek a csúcsán az F1 áll.

  • A Liberty Media januárban vásárolta meg a Forma-1 többségi tulajdonát Bernie Ecclestone-tól, ezzel a betétfutamoknak számító GP2-es sorozatot is.
  • A januárban kinevezett sportigazgató, Ross Brawn szerint a sportágnak a Moto GP-ről kell példát vennie, ahol a legmagasabb melletti két, alacsonyabb kategóriájú sorozat - a Moto2 és Moto3 - is a show része, az ottani versenyzőket is mindenki ismeri és hétről hétre látja.
  • "Az lenne a jó, ha a szurkolók a Forma-3-ban és a Forma-2-ben megismernék a pilótákat, akik aztán később a Forma-1-ben versenyeznek majd. Ilyen sorozatot szeretnénk" - nyilatkozta Brawn.

A mostani F1-es mezőnyből Lewis Hamilton és a tavalyi világbajnok Nico Rosberg volt részese a GP2-nek, a többi fiatal, így többek között Max Verstappen, Danyiil Kvjat, Esteban Ocon, Lance Stroll vagy éppen Pascal Wehrlein más sorozatokból érkezett a száguldó cirkuszba.

Az idei, 11 versenyből álló GP2-es szezon - egyelőre nem tudni, hány csapattal - április 16-án rajtol Bahreinben.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Miután történelmi vereséget szenvedett pártjával, Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök leköszönő beszédében azzal kezdte, hogy elnézést kért az elszenvedett csalódásért, majd lemondása bejelentését követően kifejtette: "Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell." 14 év tory kormányzás után a mai napon fel fog állni az új munkáspárti kabinet az országban, Keir Starmerrel az élén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 12:44
×
×
×
×