eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Az aranyról is dönthet a rangadó

A bajnoki cím szempontjából is döntő jelentőséggel bírhat a szombati Ferencváros-Videoton rangadó, amely a labdarúgó OTP Bank liga 21. fordulójának zárómérkőzése lesz.

A címvédő FTC jelenleg hat ponttal van lemaradva a székesfehérváriaktól, vagyis győzelem esetén felzárkózhat, vereséggel viszont jelentős hátrányba kerülne.

A két csapat 45. alkalommal találkozik a Ferencváros pályaválasztása mellett, a párharc során eddig 25 mérkőzés zárult az FTC sikerével, 12-szer győzött a Videoton, hétszer pedig döntetlen lett az eredmény. A fehérváriak legutóbb 2013 nyarán nyertek bajnoki mérkőzést a zöld-fehérek otthonában.

A korábbi magyar válogatott Miriuta László - aki játékosként mindkét klubcsapatban megfordult - a Videoton honlapján úgy fogalmazott, ez a találkozó vízválasztó lesz, amelyik együttes nyerni tud, az jó eséllyel később a bajnoki címet is megszerezheti.

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz mindkét csapat számára. A Fradi biztosan mindent belead, hogy ne nőjön tovább a különbség, úgyhogy ebből a szempontból talán a Vidi várhatja kényelmesebb helyzetből a meccset, hiba lenne azonban a fehérváriaktól, ha hátradőlnének. Amennyiben a vendégek nyernének, nagyon nagy előnyre tennének szert a Ferencvárossal szemben, ha pedig a zöld-fehérek gyűjtenék be a három pontot, az hatalmas lökést adhatna nekik" - nyilatkozta a román élvonalbeli CFR Cluj vezetőedzője.

Az újpesti stadion gyepszőnyegének állapota miatt az előző fordulóból március 16-ra kellett halasztani a Vasas-Haladás találkozót, a szombati Vasas-Gyirmót mérkőzés megrendezésének viszont már nincs akadálya.

A második helyezett Budapest Honvéd a kiesőzónában található Debrecent fogadja. A DVSC legutóbb 2014 októberében, idegenben pedig még régebben, 2013 novemberében tudta legyőzni a kispestieket. A tabellán utolsó előtti MTK "kiesési rangadót" játszik, ugyanis a nála csupán egy ponttal többet gyűjtött Diósgyőrhöz látogat, Mezőkövesdre.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

szombat:

Swietelsky Haladás-Újpest FC, Sopron 15.30, v.: Andó-Szabó

Diósgyőri VTK-MTK Budapest, Mezőkövesd 15.30, v.: Erdős

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Szőts

Vasas FC-Gyirmót FC, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Karakó

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 15.30, v.: Berke

Ferencváros-Videoton FC 18.00, v.: Szabó Zs.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×