eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Dárdai Pál először használta ki az új szabályt

Dárdai Pál először használta ki az új szabályt

Drámai körülmények között búcsúzott szerda este Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a német DFB-kupától. A Borussia Dortmund elleni, idegenbeli 1-1 után elveszítette a tizenegyespárbajt.

A berlinieknek gyenge az idegenbeli mérlegük a bajnokságban, de a Dortmund ellen ősszel 1-1-es döntetlent értek el a Bundesligában. Ez okot adott a bizakodásra, az már kevésbé, hogy tavaly tavasszal, az Olimpiai Stadionban éppen a BVB törte össze a Hertha kupadöntős álmait.

Ezúttal jobban ment: Salomon Kalou a 23. percben megszerezte a vezetést. A fordulás után a dortmundiak erősítettek, s Marco Reus kiegyenlített. Sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott további gólt. A 119. percben a Dortmund görög védője, Szokratisz Papasztathopulosz piros lapot kapott, de ennek már nem volt különösebb jelentősége. Bár annak sem, de érdekesség: Dárdai Pál élt az új szabályok adta lehetőséggel, s

beküldte a negyedik cserejátékosát is.

Döntöttek a tizenegyesek, amelyben a dortmundiak közül csak Pulisic hibázott (Dembélé, Aubameyang és Castro belőtte), ellenben a Herthából Lustenberger a lécre lőtt, Darida kísérletét Bürki hárította, Kalou pedig az égbe lőtt.

"Nincs okom a szemrehányásra, a csapat jól játszott, kiváló meccset vívtunk, és

lett volna esélyünk is a továbbjutásra a tizenegyespárbajban.

Pozitívnak kell maradnunk, a ez a mérkőzés sokat kivett belőlünk, most fáj is a vereség, és keserű a szánk íze, de mind büszkék lehetünk a teljesítményünkre" - értékelt a találkozó után Dárdai Pál.

A Borussia Dortmund jutott így a legjobb nyolc közé, a Bayern München, a Schalke, a Borussia Mönchengladbach, az Eintracht Frankfurt, a HSV, valamint a második ligás Arminia Bielefeld és a harmadik vonalbeli (!) Sportfreunde Lotte mellé.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×