eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Börtönbüntetést kapott a Veszprém világklasszis kézilabdázója

Megszületett a másodfokú ítélet a francia kézilabda-bundabotrányban. A világ legjobb játékosának tartott Nikola Karabatic két hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, akárcsak a jelenleg a Telekom Veszprémben játszó Dragan Gajic, akinek 20 ezer eurós pénzbüntetést is fizetnie kell.

Megszületett a legújabb ítélet a 2012. május 12-én lejátszott és megbundázott Cesson-Rennes–Montpellier francia bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés ügyében - írja aNemzeti Sport. A Montpellier 2012. május 12-én játszott, Cesson elleni meccsével összefüggésben aktív és passzív korrupció, valamint a Francia Szerencsejáték (FDJ) vállalat ellen elkövetett csalás gyanújával folyt vizsgálat, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek, nagyjából százezer eurós értékben, amellyel a nyeremény közel 300 ezer euróra rúgott.

A mérkőzést meglepetésre elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier.

Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.

Az ügy kétségkívül leghíresebb szereplője Nikola Karabatic, akit a múlt vasárnap hazai sikerrel véget érő franciaországi világbajnokság legjobb játékosának választottak. Az immár négyszeres világbajnok klasszisra – aki a többi vádlotthoz hasonlóan az 1726 napja lejátszott mérkőzés idején a Montpellier játékosa volt – két hónapos, felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki, valamint 10 ezer eurós pénzbüntetést. Ugyanígy járt öccse, Luka Karabatic is, az azóta a Telekom Veszprémet erősítő szlovén jobbszélsőnek, Dragan Gajicnak pedig a két hónapos, felfüggesztett börtönbüntetés mellett 20 ezer eurót kell fizetnie.

Az első fokon elítélt játékosok közül csak Mickaël Robint, a Montpellier akkori kapusát mentették fel.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×