eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Jürgen Klopp állásáért is játszik a Liverpool

Jürgen Klopp állásáért is játszik a Liverpool

Jürgen Klopp, a Liverpool FC német menedzsere sajátos ideológiát gyártott arra, hogy van rosszabb érzés annál egy futballedzőnek, minthogy csapata sorozatban háromszor is kikap hazai pályán. Márpedig a „vörösök” ilyen előzmények után várják a listavezető Chelsea-t a Premier League ma esti rangadóján.

Klopp, akit kikezdett az Anfield Road a saját edzőjéhez többnyire lojális közönsége a hétvégi, a Wolverhampton Wanderers elleni FA-kupa-kiesés után, elismerte, hogy pocsék érzés háromszor kikapni egymás után pályaválasztóként. Ám azt is hozzátette:

még mindig jobb ezt három különböző sorozatban, mint egyben megélni.

(Fura logika, hiszen két kupasorozatból is kiesett az elmúlt napokban a Pool. Az, vélhetően, legalább olyan rossz, mintha csak a Premier League-ben lenne rossz szériában. Az egyik kijavítható, a másik nem.)

Klopp talán közvetve arra utalt, hogy a bajnokságban nincs nagy baj, noha a Chelsea előnye tetemes. A BBC egy érdekes statisztikai adatra hívta fel a figyelmet: amennyiben a Pool legyőzi a Chelsea-t, 48 pontja lesz, ez pedig saját PL-rekordjának a beállítása 23 forduló után. (A 2008–2009-es idényben ért el ennyit.)

De a menedzser lelkivilága mellett az is fontos, hogy talpra tud-e állni a Liverpool a rangadóra. Klopp majd csak közvetlenül a mérkőzés előtt dönt arról, hogy Sadio Mané, akit magánrepülőgép vitt Angliába a gaboni Afrika Kupáról,  bevethető állapotban van-e. Miért fontos Mané? Nélküle a Liverpool egyetlen bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni az elmúlt hetekben. (Egy döntetlen, két vereség.)

Adama Lallana felépült kisebb sérüléséből, s várhatóan Coutinho is kezd majd. Ősszel a Liverpool 2-1-re nyert a Stamford Bridhe-en a Chelsea ellen, Lovren és Henderson találata után Diego Costa csak szépíteni tudott.

Egyébként a Liverpool a legutóbbi négy bajnoki meccsén veretlen maradt a Chelsea ellen (két győzelem, két döntetlen), ugyanakkor az Anfield Roadon a legutóbbi négy alkalommal nyeretlen maradt. Két döntetlen mellett a „kékek” kétszer is nyertek. Klopp csapata 2017-ben a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, 2012 októbere óta először, sorozatban három hazai meccsét is elveszítette. Vergődésük azért is meglepetés, mert a rossz széria előtt veretlen volt az idény során az Anfield Roadon.

Miben reménykedhetnek mégis a Liverpool hívei a legjobb összeállításában érkező, a legutóbbi tizenöt mérkőzéséből tizennégyet megnyerő Chelsea ellen? Leginkább abban, hogy Klopp eddig kiválóan szerepelt a rangadókon a Liverpool élén. A két manchesteri alakulat, valamint a három legerősebb londoni (Chelsea, Arsenal, Spurs) elleni tizennégy bajnoki mérkőzéséből csupán egyet veszített el, hat győzelem és hét döntetlen mellett.

Nem lesz könnyű azonban feltörni a Chelsea védelmét: Antonio Conte alakulatának hátvédsora, Thibaut Courtois-val az élen félelmetesen teljesít az idényben. Eddig tizenhárom Premier League-mérkőzésen nem kapott gólt az idényben, ilyen magas mutatóval egyetlen csapat sem dicsekedhet a topligákban. Elöl pedig harcra kész az átigazolási ügyét végleg elfeledő Diego Costa, aki a legutóbbi 21 bajnoki meccsén 15 gólt szerzett.

Ugyan az első öt helyezett csapatból idegenben a Chelsea szerezte a legkevesebb gólt (17), de miután alig kap, a legtöbb pontot szerezte.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×