eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ezt érezte Miklós Edit a dobogón

Bronzérmet szerzett Miklós Edit a női alpesi síelők világkupa-sorozatának hétvégi, kanadai állomásán. Az MTK sportolója az InfoRádiónak elmondta: nagyon elégedett az eredményeivel.

A Lake Louise-i világkupaverseny elején még bizonytalanabb volt a magyar síelő, időközben viszont egyre jobban elhitte, hogy összejöhet a dobogós helyezés.

„Fantasztikus érzés volt ismét felállni a dobogóra. Ugyanarra a fokára ugyan, mint korábban is, de mégis csak ott álltam" – mondta az InfoRádiónak.

Miklós Edit szerint a pályával nem volt gond. A versenyt megelőzően négyszer is lesiklott, így magabiztos volt a versenyen. Azt a vonalat, amelyet az edzőjével elterveztek, tudta tartani.

A következő, vasárnapi versenynapon a szuperóriás-műlesiklásban 13. helyet érte el, amely pályafutása eddigi legjobb eredményének számít.

"Ez egy technikásabb szakág, amelyben az utóbbi időben nem ment olyan jól, mint szerettem volna. Itt közelebb vannak egymáshoz a kapuk, a pálya pedig rövidebb. Ettől függetlenül ez is gyors szakág, csak egy kicsivel lassabban megyünk" – fogalmazott az MTK versenyzője.

Hozzátette: a felkészülése remekül sikerült, így az önbizalmával sem volt probléma, ezért is tudta megfelelően teljesíteni a futamokat.

A versenyzők baráti viszonyt ápolnak egymással a nemzetközi színtéren. Mint fogalmazott: a sísport rendkívül családias hangulatú.

A múlt hétvégi kupasorozaton is észrevette, hogy az ellenfelei már jobban elfogadják, s egyben tudják, hogy a jövőben számolniuk kell vele.

"Már nemcsak én tanulok tőlük, hanem tőlem is tanulhatnak, az én versenyeimet is egyre többet elemzik"

– állította Miklós Edit.

Elmondása szerint az idei felkészülése sokkal profibb körülmények között zajlott, mint a korábbi években. A szezon kezdetén edzőt váltott, s hónapok óta sportpszichológussal dolgozik.

December 17-én és 18-án Franciaországban lesz a következő világkupa-versenye, ott lesiklásban és Super G-ben versenyez majd. Ezután karácsonyi szünet jön, majd januárban folytatja a világkupasorozatot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×