eur:
392.21
usd:
362.17
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Murray játék nélkül világelső

A brit Andy Murray játék nélkül jutott a 3,7 millió euró összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna fináléjába, ezzel biztossá vált, hogy hétfőn átveszi a vezetést a szerb Novak Djokovictól a világranglistán.

A második helyen kiemelt Murray ellenfele, a negyedikként rangsorolt kanadai Milos Raonic lábsérülés miatt lépett vissza a szombati elődöntőtől.

A 29 éves brit teniszező ellenfele a vasárnapi fináléban az amerikai John Isner lesz, aki a horvát Marin Cilic legyőzésével jutott tovább. A negyeddöntőben a még világelső Djokovicot búcsúztató, a tornán kilencedikként rangsorolt Cilic egy ászt ütött, ellenfele viszont 18 alkalommal szervált pontot érően.

Djokovic összesen 223, megszakítás nélkül pedig 122 héten át vezette a világranglistát, amelyet Murray először fog vezetni.

Eredmények, elődöntő:

Murray (brit, 2.)-Raonic (kanadai, 4.) játék nélkül

Isner (amerikai)-Cilic (horvát, 9.) 6:4, 6:3

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×