eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Győzelemmel debütált Kim Rasmussen a női kézilabda-válogatott élén

A szlovénok elleni tízgólos győzelemmel mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott élén az új szövetségi kapitány, a dán Kim Rasmussen. A szombati, siófoki barátságos mérkőzésen a hazaiak 32-22-re nyertek.

Mindkét együttes a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra készül, ám a hazaiaknál sérülés miatt három alapember, Zácsik Szandra, Mészáros Rea és Tomori Zsuzsanna sem állhatott az új szakvezető rendelkezésére.

Eleinte felváltva estek a gólok, a védelmek nem zártak jól, majd Kovács Anna vezérletével sikerült 5-3-ra ellépni. A magyar védelem egyre jobban dolgozott össze, így gyakran szerzett labdát, melynek köszönhetően a 12. percben már 8-4 volt az állás. A lendület megmaradt a folytatásban is, így a 20. percben 12-6-nál kénytelenek voltak a szlovénok időt kérni. A kis pihenő megzavarta a magyarokat, több ziccer is kimaradt, majd amikor emberelőnybe került a Rasmussen-csapat, tovább nőtt a különbség, sőt, emberhátrányban is sikerült betalálni.

A második félidő elején jobban játszottak a vendégek, négy gólt dobtak, így gyorsan időt kért a debütáló szövetségi kapitány. A szlovénok szűk tíz perc alatt annyi gólt dobtak, mint az egész első játékrészben, azonban így sem volt szoros a csata, a hat-hét gólos magyar előny megmaradt. Amikor rendezte sorait a házigazda, visszaállt a szünetbeli különbség.

Ahogy az utolsó szakaszra új játékosok álltak be, megint valamelyest faragtak hátrányukból a szlovénok, ám a hajrában hengereltek a magyarok, így végül tíz góllal diadalmaskodtak.

Magyarország-Szlovénia 32-22 (17-8)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×