eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Gera: nagyon nehéz mérkőzés lesz a svájciak elleni

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Svájcot fogadja. A mérkőzés péntek este háromnegyed kilenckor kezdődik a Groupama Arénában.

Fontos mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Svájc ellen, mivel a magyar együttes az első körben csak gól nélküli döntetlent ért el a Feröer-szigeteken. A svájciak az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével kezdték szereplésüket.

Bernd Storck hétfőn hangsúlyozta, erős riválissal találkozik a magyar együttes, hiszen a svájci válogatott játékosai a legerősebb bajnokságokból érkeznek, a kontinensviadalon a labdabirtoklás tekintetében az öt legjobb között volt. A szakvezető ugyanakkor kiemelte, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságon bebizonyította, hogy az élcsapatokkal is felveszi a versenyt, és ezt most Svájc ellen is meg kell mutatni.

A Feröer-szigeteken játszott gól nélküli döntetlenre végződött meccsen Gera Zoltán sérülés miatt nem játszott, most viszont egészséges. A 37 éves futballista a valogatott.mlsz.hu oldalnak elszántan nyilatkozott a Svájc elleni meccsről.

„Svájc egy nagyon jó csapat, ezt bizonyították az Európa-bajnokságon és a korábbi vb-ken, Eb-ken, hogy állandó tagja ennek a komoly mezőnynek. Nagyon tapasztalt csapatról beszélünk. Nagyon fontos, hogy mi a tudásunk legjavát nyújtsuk, de az mindenképpen mellettünk szól, hogy hazai pályán játszunk. Eddig sikerült minden csapatból úgy felkészülnünk, ahogy kellett, most is így lesz. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitány kitalálta a megfelelő taktikát, de nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani” - fogalmazott Gera Zoltán.

A magyar együttes keretéből sérülés miatt két támadó is hiányzik: Priskin Tamásra és Böde Dánielre sem számíthat Bernd Storck. Időközben a helvétektől is egyre többen esnek ki sérülés miatt. Francois Moubandje, a svájci labdarúgó-válogatott védőjének a hét közben megsérült a combizma, így Fabian Freihez, Luca Zuffihoz és Johan Djourouhoz hasonlóan lemarad a meccsről, Granit Xhaka pedig eltiltás miatt nem játszhat a találkozón.

Magyarország legutóbb 1986-ban, Mexikóban szerepelt világbajnokságon. A legközelebb az 1998-as vb-hez járt, akkor a Csank János irányította együttes csoportmásodikként pótselejtezőt játszott, de 12-1-es összesítéssel alulmaradt Jugoszláviával szemben.

A B csoport másik két pénteki mérkőzésén Portugália Andorra ellen lép pályára, míg Lettország a Feröer-szigeteket látja vendégül. A kilenc csoportból az első helyezettek jutnak ki a vb-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×