eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

27 ezren futnak a hétvégi Budapest Maratonon

Hetvenhét országból érkezett nevezés az idén ismét kétnapos Spar Budapest Maraton futófesztiválra.

Kocsis Árpád versenyigazgató az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 42 195 méteres távnak évek óta 6-7 ezren vágnak neki, és idén a résztvevők 40 százaléka külföldi lesz. A nyolc távon összesen 27 ezer indulóra számítanak, ami a tavalyi 28 ezres csúcs után a második legmagasabb létszám a verseny történetében. Kiemelte, hogy az iskolásoknál rekordot döntenek, mert mintegy 6000 diák is fut a hétvégén.

Máté István, a rendező Budapest Sportiroda ügyvezető igazgatója jelezte, a Hősök teréről induló útvonal ezúttal is érinti a főváros legszebb pontjait. A verseny lebonyolításáról 1500 rendező gondoskodik, a futók frissítésére várhatóan 50 ezer liter vizet, 30 ezer darab banánt és 3000 kilogramm szőlőcukrot használnak fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×