eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Hanga már várja az Eb-t

Hanga Ádám bízik benne, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a magyar válogatott, amely szerdán vált a jövő évi férfi kosárlabda Európa-bajnokság biztos résztvevőjévé.

A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas nemzeti csapat vezére hangsúlyozta, már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő kontinenstornát.

"Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok - nyilatkozta a 27 éves kosaras. - Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket" - tette hozzá.

A spanyol Vitoria légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, és négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) alapján. Itt jelenleg a hatodik, míg a legjobb dobók rangsorában a negyedik helyen áll 19,4-es pontátlaggal, és ő dobta a harmadik legtöbb pontot (97). A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába.

A szerdán Luxemburgban 68-65-re nyertes magyarok a szombati - immár tét nélküli - zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig. A négy házigazda, Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1-9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozik a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett. A csoportelsők közül az utolsó forduló előtt Magyarország mellett Belgium, Szlovénia és Montenegró is már biztos Eb-résztvevő.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×