eur:
392.94
usd:
363.37
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Faragó Tamás: az olimpiáig a lelki és a testi egészség megőrzése a legfontosabb

Szombaton utazik Rio de Janieróba egy nagy magyar vízilabda-küldöttség, benne a két válogatott játékosaival és a stábtagokkal. A magyar férfi válogatott augusztus 6-án, a női együttes pedig augusztus 9-én száll először vízbe. Faragó Tamás, az InfoRádió állandó sportági szakértője elmondta, mi a csapattagok legfontosabb teendője az olimpia előtti bő egy héten.

"Elsősorban a lelki folyamatok stabilitását kell megőrizni; a hitet a győzelemben, és természetesen fontos, hogy mindenki egészséges maradjon, nehogy valaki megfázzon, mert igazából a nyári időben jobban meg lehet fázni, mint télen."

Mint az InfoRádió állandó sportági szakértője kiemelte, ilyenkor a sportoló már minden eshetőségre felkészült, úgy érzi, mindent megtett a győzelem, a jó szereplés érdekében. Faragó Tamás hozzátette, úgy érdemes kimenni, hogy biztosítottak az optimális körülmények.

"Az olimpiáig még sok idő van, a magyar válogatott viszonylag hamar elindul Rióba, ráadásul a csapataink csak később fognak beköltözni az olimpiai faluba, tehát az átállásra, a körülmények megszokására elegendő idő van. A lelki tényezők magas szintű biztosítása az edzők feladata" - hangsúlyozta a női válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Faragó Tamás kiemelte, aki már részt vett egy ilyen világversenyen és hosszú repülőúton utazott, az tudja, a repülőgépek minden kényelmet biztosítanak. Hozzátette, az átállással lehetnek gondok, de a női és férfi magyar válogatott is többször járt már Amerikában, ismerik a jetlag jelenségét, tudják, hogyan kell kezelni. Mint mondta, a  játékosok vannak annyira profik, hogy a hosszú repülőutat izgalmas tevékenységnek, pozitív stressznek élik meg és utána ismét az olimpiára koncentrálnak. 

"Az olimpiára kikerülni nagyon nagy dolog. Persze nyomaszt mindenkit, hogy jó lenne döntőt játszani. Nagyon sokat dolgoztak a csapatok. A játékosok úgy gondolják, úgy kell kimenni, hogy ne tehessenek maguknak szemrehányást – bármi történjék velük –, mindent megtettek, örömmel és várakozással készültek az olimpiára" - fogalmazott az olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője a riói játékok alatt is rendszeresen elmondja majd a véleményét a mérkőzések előtt és után egyaránt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×