eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Harmincadszor lehet bajnok a Ferencváros

A címvédő Ferencváros a legnagyobb esélyese a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/17-es idényének, amelynek hétvégi nyitófordulójában szombaton és vasárnap is három-három mérkőzést rendeznek.

A zöld-fehérek az elmúlt idényben történelmi győzelmet arattak, hiszen 21 pontos előnnyel zártak a tabella élén, e mellett pedig a Magyar Kupában sem találtak legyőzőre. A keret összességében erősödött, ez még úgy is kijelenthető, hogy a válogatott Nagy Ádám másfél millió euró ellenében az olasz élvonalban szereplő Bolognához szerződött, hiszen sikerült megszerezni többek között a szintén válogatott, a fiatal középpályáshoz hasonlóan Eb-szereplő Lovrencsics Gergőt. Érkezett még a német Oliver Hüsing és az osztrák válogatott Marco Djuricin.

A Ferencváros, akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is a Haladás ellen kezdi a bajnoki szezont, igaz, tavaly Szombathelyen találkozott a két csapat, s a fővárosiak 2-0-s sikerrel térhettek haza.

A Ferencváros első számú kihívója a tavalyi bajnok Videoton lehet: a fehérváriak az elmúlt idényben címvédőként csúnyán "beragadtak a rajtnál", ez a francia Bernard Casoni állásába került, majd ideiglenesen Pető Tamás irányította az együttest, amely a szezont Horváth Ferenccel fejezte be végül a második helyen. A Videoton élére nyáron a játékosként a Manchester Unitedet is megjárt norvég Henning Berg került, a keret pedig tovább erősödött, többet között a klub megszerezte a Debrecen válogatott erősségét, Bódi Ádámot, a Diósgyőr támadóját, Barczi Dávidot, illetve a korábbi szerb válogatott csatárt, Danko Lazovicot.

A fehérváriak vasárnap a Diósgyőrt fogadják Felcsúton. A borsodiak is új vezetőedzővel készülnek a találkozóra, Egervári Sándor a nyáron távozott posztjáról, az ex-szövetségi kapitányt pedig éppen a Videoton legutóbbi "megmentője", Horváth Ferenc váltotta.

Szombaton két fővárosi rivális, az elmúlt idényben hatodik Újpest és a nyolcadik Honvéd találkozik egymással, a találkozó rendhagyó helyszíne az angyalföldi Illovszky Stadion lesz, mivel az átigazolásból kizárt, s így meggyengült lila-fehérek otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont jelenleg felújítják.

A szombati harmadik mérkőzés a két újonc, a korábbi szövetségi kapitány Pintér Attila által irányított Mezőkövesd és a Gyirmót összecsapása lesz.

Vasárnap a Videoton-DVTK találkozó mellett MTK-Vasas, és Debrecen-Paks mérkőzéseket rendeznek. Érdekesség, hogy az elmúlt idény zárófordulójában a Vasas ugyanebben a párosításban harcolta ki a bennmaradást azzal, hogy 2-0-ra győzött a kék-fehérek ellen Dunaújvárosban.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

szombat:

--------

Újpest FC-Budapest Honvéd, Illovszky Stadion 18.00, v.: Iványi

Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 18.00, v.: Vad II

Ferencváros - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 20.30, v.: Solymosi

vasárnap:

---------

MTK Budapest-Vasas, Dunaújváros 18.00, v.: Farkas Á.

Videoton FC-Diósgyőri VTK, Felcsút 18.00

DVSC-TEVA - Paksi FC 18.00, v.: Berke

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×