eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

A MOB készen áll Rióra

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) teljesen felkészülten várja a riói ötkarikás játékok rajtját, és bízik benne, hogy a hátralevő rövid időben további sportolók csatlakozhatnak a csapathoz - jelentette ki Szabó Bence, a MOB főtitkára az 50 nappal a kezdés előtt.

Kiemelte, hogy a jelenlegi 153-as létszám a négy évvel ezelőtti londonihoz képest - amikor a kézilabdacsapat tagjaival együtt 157-en képviselték a magyar színeket - kifejezetten tekintélyes. Hozzátette, hogy a végleges csapatot július 7-én hagyja jóvá a MOB közgyűlése, a legnagyobb létszámú küldöttség pedig július 30-án indul Brazíliába.

Amint elhangzott, a versenyszámonkénti nevezéseket július 11-ig kell eljuttatni a sportági szövetségeknek a MOB-hoz, amelynek pedig ezeket július 18-ig kell továbbítania a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz.

A főtitkár az utazás részleteiről elmondta, hogy a csapatiroda néhány tagja július 25-én, az egészségügyi stáb pedig három nappal később érkezik Rióba. A legnagyobb küldöttség, 172 fő, július 30-án utazik el Brazíliába, a magyar lobogót pedig augusztus 4-én vonják fel az olimpiai faluban. A 205 fős aranygép augusztus 23-én tér vissza Budapestre.

Szabó Bence reméli, hogy sikeres és doppingbotránytól mentes lesz a magyarok szereplése. Utóbbival összefüggésben megjegyezte, hogy a MOB komoly erőt és pénzt fordított a megelőzésre, de Rióban is minden magyar versenyzőre három doppingvizsgálat vár majd. A sportvezető kiemelte, fontos, hogy a sportolók tiszták legyenek, nem utolsósorban azért, mert nemcsak az országot, hanem a 2024-es olimpiai pályázatot is képviselik Rióban.

Fábián László csapatvezető kijelentette, hogy most már leginkább csak a logisztikával, utazással és a kint tartózkodással kell foglalkozniuk. Hozzátette, hogy még néhány sportágban elképzelhető újabb kvótaszerzés, mint például úszásban, atlétikában és ökölvívásban. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, hogy a komoly magyar tradíciókkal rendelkező sportág képviselői még egy-két indulási jogot szereznek a meglévő egy mellé.

A csapatvezető szerint dicséretes a magyar sport számára és komoly eredménye az elmúlt években indított fejlesztési programoknak, hogy 20-22 sportágban lehetnek ott magyar versenyzők az olimpián, s olyan kisebb sportágakban is megmutathatják magukat, mint például a tollaslabda.

"Szerepeljünk tisztán és becsületesen, egységesen és jól, s akkor sok szép eredmény lesz" - nyilatkozott az öttusázóként Szöulban csapatban aranyérmes sportvezető.

Téglásy György orvos, a válogatott kereteket ellátó szolgálat igazgatója a Zika-vírusról elmondta, hogy Rióban ugrásserűen felgyorsult a vegyszeres szúnyogirtás, legutóbbi látogatásukkor már csak elvétve tapasztaltak csípéseket. Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója ehhez hozzáfűzte, hogy a szervezők tájékoztatása szerint a vírust terjesztő szúnyogpopuláció 90 százalékkal csökkent az elmúlt időszakban a helyszínen.

A sajtótájékoztatón Császári Attila, az Adidas Budapest Kft. sportmarketing menedzsere egyedi készítésű, személyre szabott pólókat adott át öt olimpiai bajnoknak. A ruhadarabokon - melyeket Vörös Zsuzsanna öttusázó (2004, Athén), Szabó Bence vívó (1988, Szöul, 1992, Barcelona), valamint Szondy István (1952, Helsinki), Fábián László (1988, Szöul) és Martinek János (1988, Szöul) öttusázók vehettek át - a tulajdonosok ötkarikás bajnoki címének dátuma és a győzelem helyszíne látható.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×