eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Így kezelték a női vízilabdázók a hatalmas feszültséget

Megkezdte a közvetlen olimpiai felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott. Az első hetet az ausztriai Heiligenblutban töltötte Bíró Attila csapata.

Bujka Barbara, a Szentes magyar válogatott játékosa az InfoRádiónak hangsúlyozta, aktívan töltötték az elmúlt hetet.

„Konditermi  és vízi edzések is voltak a hegyekben. Más volt, mint amihez korábban hozzászoktunk, ettől függetlenül nagyon élveztük. Sokat túráztunk és raftingoltunk is, ez újra összekovácsolt bennünket” – fogalmazott az Eb-győztes vízilabdázó.

Szücs Gabriella, az UVSE szélsője is elégedett az ausztriai edzőtáborral. Úgy érzi, csapatként ismét kezdenek összeállni. A bajnoki döntők ugyanis újra feszült hangulatban teltek, amely után a játékvezetést számos kritika érte. A játékosok között kialakult ellentéteket viszont sikerült feloldani, ehhez segítséget is kaptak.

„Szó esett a döntők során felhalmozódott feszültség kezeléséről, hogy minden hasonlót félre kell tenni. Ezért is foglalkozott velünk Csernus Imre pszichiáter, ahogy eddig és ezután is. Általában az ilyen csapatprogramok tudják helyrerántani a dolgokat, amely nagyon jól sikerült” – taglalta az Újpest játékosa. Az Európa-bajnok az InfoRádiónak elárulta azt is, melyik volt a kedvenc csapatépítő programja.

„Nagyon nagy élmény volt számomra a via ferrata. Sajnálom, hogy nem tudtam hosszabb szakaszt végigcsinálni, de így is hatalmas élmény marad” – mondta Szücs Gabriella.

Ami a folytatást illeti: hétfőtől egészen június 23-áig ismét a Margitszigeten folytatódik a felkészülés. Ezután az Egyesült Államokba utazik a magyar válogatott, ahol a világbajnok amerikaiakkal készül közösen, és játszik a többi között három hivatalos mérkőzést is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×