eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

Ronaldo szerint a csoportkör a legfontosabb

A magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo szerint a csoportkör lesz a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokság legfontosabb szakasza.

"Lépésről lépésre kell haladnunk, a többit majd utána meglátjuk" - nyilatkozta a háromszoros Aranylabdás támadó, aki a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját májusban.

Ronaldo az idény végén izomproblémákkal küzdött, de a szezont ennek ellenére nagyon eredményesen zárta: minden versenysorozatot figyelembe véve 48 mérkőzésen 51 gólt szerzett.

A 31 éves futballista a két évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon nem volt teljesen egészséges, a portugál válogatott pedig a csoportkörben kiesett. A 2012-es Eb-n viszont Ronaldo vezetésével egészen az elődöntőig menetelt a csapat, de a későbbi győztes spanyolokat nem tudta legyőzni.

"Még nem vagyok a legjobb formában, de van még majdnem egy hetünk az első meccsig, addig javulni fogok" - mondta Ronaldo, aki kitért az utolsó felkészülési mérkőzésükre, az észtek ellen 7-0-ra megnyert szerdai összecsapásra is.

"Ez csak egy barátságos meccs volt, hiába győztünk fölényesen, ez önmagában még semmit sem jelent" - nyilatkozta az AS napilapnak a portugálok sztárja, s hozzátette: jól játszottak, fizikailag sincs gondjuk, de két lábbal a földön kell állniuk.

A portugálok kedden Izland ellen kezdik meg a szereplésüket a kontinensviadalon, majd jövő szombaton az osztrákokkal, június 22-én pedig a magyarokkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×