eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Bach személyesen ellenőrzi a riói előkészületeket

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke június közepén személyesen ellenőrzi majd az előkészületeket a riói olimpia helyszínén.

A NOB szerdai tájékoztatása szerint Bach június 14. és 16. között tartózkodik majd a brazil nagyvárosban, ahol az első két napon a hivatalos projekt-ellenőrzésén vesz részt, majd az utolsó napon Brazíliavárosban megbeszélést folytat az államfői teendőket ideiglenesen ellátó Michel Temerrel.

A riói szervezők rengeteg problémával küzdöttek meg az elmúlt években, a hanyatló brazil gazdaság, illetve politikai válság miatt folyamatosan faragni kellett a költségekből, így a létesítmények kivitelezése csúszott és az infrastrukturális fejlesztések sem valósultak meg teljesen. Ezek mellett ráadásul a zikavírus terjedése is világszerte aggodalmakat okozott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága szerdán kezdte meg háromnapos ülését, melyen csütörtökön a brazil szervezők tájékoztatják a tagokat a jelenlegi helyzetről.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×