eur:
393.15
usd:
363.13
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

Kovács Ágnes és Hosszú Katinka az elmúlt száz év álomcsapatában

Az olimpiai bajnok Kovács Ágnest és a többszörös világbajnok Hosszú Katinkát is beválasztották az elmúlt száz év legjobb úszóit és műugróit felvonultató álomcsapatba az Egyesült Államok egyetemi PAC-12 konferenciájában.

A Pac-12 Sports Report által közzétett csapatban 26 úszó, 6 műugró és egy edző kapott helyet, a tagokat edzőkből, versenyzőkből és szakírókból álló 25 fős testület választotta meg.

A 26-os úszó válogatottban mindenki részt vett legalább egy olimpián, és a versenyzők összesen 101 ötkarikás medált szereztek. A legeredményesebb közülük Natalie Coghlin és Jenny Thompson 12-12 olimpiai éremmel, előbbit a konferenciában az évszázad úszójának is megválasztották.

Kovács Ágnes, a 2000-es játékokon 200 méter mellen aranyérmes úszó az Arizona State Egyetem diákja és versenyzője volt 2001 és 2005 között, míg a világcsúcstartó, s jelenleg a riói olimpiára készülő Hosszú Katinka a USC-re járt 2008 és 2012 között.

A PAC-12 konferencia az Egyesült Államok nyugati részének 12 egyetemét fogja össze 22 sportágban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×