eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Rió: itt az összes rizikó!

A Zika-vírus, a vizek állapota, a jegyeladások, a közlekedési változások is terítékre kerültek a nemzetközi sportszövetségek kommunikációs szakemberei és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselőinek tárgyalásán.

24 nemzetközi szövetség kommunikációs vezetője részvételével indult meg az ülés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal - számolt be az InfoRádióban Rozgonyi Lilla, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója.

„A legfontosabb ránk is nyilvánvalóan következményekkel járó döntések a politikai helyzetben is rejlenek – az anyagi források megvonásokban, illetve az anyagi segítségek csökkenésében – a Zika vírus is egy fontos tényezője a felmerülő kommunikációs kihívásoknak, illetve a víz tisztasága, ami több sportágnak is kihívása lesz” - sorolta.

A nemzetközi sportszövetségek a londoninál jóval kevesebb kommunikációs munkatárssal dolgoztak. 

„A büdzsémegvonásoknak nagyon sok következménye lehet, hiszen például a sajtóközpontokban a londoni olimpián dolgozó 550 sajtószakember helyett most egy 70 fős stábról beszélhetünk” - részletezte.

Elmondta, hogy nagyon erős emberi összefogás érzékelhető a társadalomban. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint a riói illetve a brazil társadalom 60 százaléka támogatja a játékokat.

„A jegyek értékesítése jelenleg 62 százalékot mutat. A brazilok alapvetően későn vesznek jegyeket, illetve a riói tesztversenyekből sem ment le mind” - folytatta Rozgonyi Lilla.

„A mostani költségvetés 7,4 milliárdot tesz ki, ez viszonylag kiegyensúlyozottnak mondható, hiszen a bevétel és a kiadás oldalon is majdnem ugyanazok az értékek szerepelnek. 40 százalékát szponzorációkból szerzik a költségvetésüknek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 25 százalékát adja, a jegyeladásokból 16 százalék bevételük származik” - részletezte Rozgonyi Lilla.

„Jelenleg az úgynevezett Barra zóna, amely az olimpiai park és a játékok szíve, 98 százalékos állapotban mondható késznek, az olimpiai falu, ahol a sportolók lesznek, teljes mértékben elkészült. A legnagyobb kihívás most a versenyhelyszíneken van, ahol még egy egyharmados hiányosság van – ami elég elgondolkodtató, mert nagyon nagy odafigyelést kell, hogy eredményezzen a sportszervezetektől a verseny lebonyolításánál” - mondta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója.

A témával részletesebben is foglalkozunk az InfoRádió Ötkarika című műsorában pénteken este fél nyolc után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×