eur:
385.51
usd:
354.43
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Gareth Bale volt a Real Madrid nyerőembere

Madridi döntő lesz Milánóban: a királyi klub követte az Atléticót a fináléba, miután Gareth Bale góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

Eldőlt a nagy kérdés: Cristiano Ronaldóval csodát tett a klub orvosi stábja, CR7, a mostani BL-sorozat kiemelkedően legeredményesebb játékosa vállalja a játékot a Real Madrid–Manchester City visszavágón. A két együttes Angliában 0-0-ra végzett, e találkozó győztese az Atlético Madriddal játszhat a milánói döntőben.

Navas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Isco, Kroos – Bale, Cristiano Ronaldo, Jesé. Ez a spanyolok kezdőtizenegye, Casemiro helyett Isco, Benzema helyett pedig Jesé került a csapatba. Keylor Navas ebben az idényben még nem kapott gólt hazai BL-meccsen.

Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesus Navas, Yaya Touré, De Bruyne – Agüero. Ez a tizenegy próbálja meg megtörni a Costa Rica-i sorozatát.

Vincent Kompany, a City csapatkapitánya nyolc perc után meghúzódott, nem tud tovább játszani. Ahogyan lement a pályáról, minden madridi (!), tehát ellenfél játékos vigasztalóan kezelt vele. Eliaquim Mangala állt be a helyére. 

Carvajal beadása után Cristiano Ronaldo a kapu fölé fejelt. Úgy tűnt, jobb lett volna a labda a mögötte érkező Gareth Bale-nek. 

Vezet a Real Madrid! A 20. percben Gareth Bale a jobbösszekötő helyéről, de kisodródva befelé lőtte (talán kapura… ) a labdát, Fernandinho lábáról felpörgött a labda, s védhetetlenül vágódott a jobb oldalon a kapuba.

Lesgólt szerzett a Real Madrid. 

Fernandinho lövése után a labda a kapufa külső részéről pattant ki. 

A második félidő első helyzete Luka Modricé volt, közelről lőhetett, sőt túl közelről, nem tudta eltenni a labdát a jól kilépő Joe Hart mellett. 

Jesé helyett Lucas Vazquez játszik a Madridban. 

Cristiano Ronaldo előbb fejjel, majd lábbal próbálkozott, két-három percnyi különbséggel, Hart mindkétszer fogta a labdát. 

Csere a Citynél is: Yaya Touré nem bírta tovább, Raheem Sterling került pályára. 

Gareth Bale csúsztatása után a labda a kapufáról pattant ki. 

James Rodriguez ugyan nem Zidane kedvence, de most játéklehetőséget kap. Isco ment le.  Jsus Navas helyére Iheanacho állt be az angoloknál. 

A 84. percben Kevin De Bruyne szabadrúgása után az oldalhálóban kötött ki a labda. 

Sergio Agüero labdája elkerülte a jobb felső sarkot. 

Keylor Navas megsérült, ápolják. Nincs már cserelehetősége a Madridnak, így nyilván marad a kapuban. 

Madridi labdatartással pörögtek le az utolsó percek. A Real 1-0-ra nyert, bejutott a döntőbe. 2014 után 2016-ban is Real Madrid–Atlético Madrid döntőt rendeznek a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×