eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Visszatér a tavalyi időmérő a Kínai Nagydíjtól

Minden bizonnyal ismét a tavalyi időmérő rendszer szerint dől majd el a rajtsorrend a 2016-os Formula-1-es szezon jövő heti, harmadik futamától, a Kínai Nagydíjtól kezdve.

A javaslatra, hogy már Sanghajban a 2015-ös rendszer szerint rendezzék meg a szombati eseményt, még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának is rá kell bólintania.

Vasárnap a Bahreini Nagydíjon a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone és Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke még ellenállt a csapatvezetők egységes kérésének, hogy visszatérjenek a 2015-ös rendszerre, de a csütörtöki tárgyaláson már beadták a derekukat.

A melbourne-i idénynyitó után sok kritika érte az újfajta időmérőt, amelynek lényege, hogy a három részből álló kvalifikáció minden szakaszában - meghatározott idő elteltével - 90 másodpercenként kiesik egy-egy pilóta. A szabályalkotók és a FIA illetékesei azt remélték a módosítástól, hogy a versenyautók több időt töltenek majd a pályán az időmérő alatt. Az előzetes várakozások azonban nem váltak valóra, Ausztráliában az időmérő szakaszainak utolsó perceiben alig, vagy egyáltalán nem köröztek az autók.

A tavalyi rendszer ugyanúgy három szakaszból állt, de akkor csak az egyes periódusok végén esett ki meghatározott számú pilóta a következő szakaszból.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 21:47
×
×
×
×