eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Távozik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Lemondott posztjáról Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy a szövetség elnöksége január elején még egyhangúlag támogatásáról biztosította a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után.

Németh András lemondását az Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége január 31-én rendkívüli ülésen tárgyalja. A szövetségi kommüniké szerint azon az ülésen már kinevezik az új kapitányt, és ezért haladéktalanul meg kell kezdeni a tárgyalásokat a jelöltekkel. Kiss István, a szövetség elnöke az InfoRádió érdeklődésére egyelőre nem akart a jelöltekről beszélni.

Az InfoRádió értesülései szerint a válogatott kulcsjátékosaival való nézeteltérés is hozzájárulhatott Németh András távozásához.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége január elején még egyhangúlag támogatásáról biztosította Németh Andrást a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után is. Zsiga Gyula, a csapat másodedzője akkor távozott posztjáról.

"A január 9-i elnökségi ülésen egyhangú támogatást kaptam. Akkor csak néhány órát töltöttem Budapesten, majd mentem vissza a klubomhoz, a Hypo NÖ-höz Bécsbe. Az elmúlt napokban viszont több időm volt tájékozódni, és akkor már éreztem, nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vannak elveim, elképzeléseim, amelyekhez ragaszkodom, de ilyen körülmények között lehetetlenné vált a munkám folytatása. Van ilyen, hogy emberek nem tudnak együtt dolgozni" - nyilatkozta a leköszönő szakember, akit 2005. február 8-án neveztek ki a posztra.

Németh Andrással a 2005-ös világbajnokságon harmadik, a 2006-os Európa-bajnokságon ötödik, a tavalyi vb-n pedig - csalódást keltve - a nyolcadik lett a magyar válogatott.

A magyar női válogatott egyébként március 28-30 között olimpiai selejtezőt játszik. A csapatnak reális esélye van arra, hogy kijusson a pekingi ötkarikás játékokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×