eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

"Nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen mérkőzést"

Legfeljebb az ötödik helyet szerezheti meg a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon, mivel a negyeddöntőben 36-35-re kikapott a címvédő orosz csapattól. Róth Kálmán kétszeres magyar bajnok edző az InfoRádióban azt mondta: el kell gondolkodni azon, hogy nagyon nagy különbségek vannak a csapat játékosai között.

Ön minek tudja be a vereséget?

Világszínvonalú támadójátékot produkáltunk, hiszen 35 gólt lőttünk, a világ talán legjobban védekező és legjobb fizikai adottságokkal rendelkező csapata ellen. Ugyanakkor védekezésben totális csődöt láttam, hiszen 36 gólt kaptunk, és ez eszméletlenül sok. Emiatt nem kerülhettünk a legjobb négy közé. El kell gondolkodni azon, hogyan lehetséges, hogy a világ legjobb kapusa a mi csapatunkban szerepel, mégis ilyen mennyiségű gólt kapunk. És ez nem csak erre a mérkőzésre jellemző.

Ha az eddigi teljesítményt mérlegre tesszük, megérdemelte volna a magyar válogatott a négy közé jutást?

Ez egy nehéz kérdés. Nem biztos, hogy ebben szabad egyértelmű véleményt mondani. Az biztos, hogy nagyon sokat veszítettünk Korea ellen. Nem elsősorban az eredmény miatt, hanem a csapat presztízse miatt is. Azt hiszem, hogy egy ilyen komoly csapat nem engedhet meg magának egy ilyen mérkőzést. Azon is el kell gondolkodni, hogy nálunk a csapat keretében rendkívül nagyok a különbségek a játékosok között. Vannak olyanok, akik képesek világszínvonalon kézilabdázni, ugyanakkora a keret másik részében vagy egy-két olyan ember, aki nem biztos, hogy megüti ezt a szintet.

Ezen a tornán összességében eddig Mehlmann Ibolya sem ütötte meg, pedig ő az alapcsapathoz tartozott az utóbbi időben.

Évek óta komoly probléma, hogy a külföldi szerződések milyen hatással vannak a játékosok további szereplésére. A magyar kézilabdások hozzászoktak egy sajátos terheléshez. Nem hiszem, hogy nem akarta volna a legjobbat kihozni magából, de talán a környezetváltozás nem tett jót neki. De ezzel nincs egyedül. Többen vannak, akik a külföldi csapatokban messze nem tudták azt nyújtani, mint amit akkor, amikor Magyarországon játszottak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×