eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

A Liverpool átgázolt a Marseille-en

A Liverpool idegenben 4-0-ra kiütötte a Marseille együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör záró fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Alighanem a Liverpool hívei is nehezebb mérkőzésre számítottak Marseille-ben: a Vörösök simán nyertek. Az utóbbi három BL-mérkőzésükön 16 gólt szereztek, ami jobb, mint ötös átlagnak felel meg!

A Stade Velodrome-ban Steven Gerrard már a 3. percben büntetőt harcolt ki. Lövését elsőre kivédte Steve Mandanda, ám a csapatkapitány az ismétlést a hálóba vágta. Mindössze hét perccel később - látványos szólóból - Fernando Torres kettőre növelte a Vörösök előnyét, s alighanem már ekkor eldőlt a továbbjutás.

Az Olympique Marseille nem tudott lépést tartani az angol szupercsapattal, a második félidő is liverpooli góllal indult. Dirk Kuyt talált a kapuba. Majd a 91. percben Ryan Babel állította be a végeredményt.

Sokan jól játszottak a Liverpoolban, de a legjobbnak kedd este is Steven Gerrard bizonyult. A kapitány az első percekben megsérült, ápolták, de alig hogy visszatért, kiharcolta, s kis hibaponttal értékesítette a büntetőt. Éppen úgy vezéregyéniség volt, mint a 2004-2005-ös idényben, amikor az Olympiakosz elleni hazai meccsen megérintette a kiesés szele a csapatát.

A Besiktas közel egy félidőn keresztül tartotta magát Portóban, de a portugál csapat összességében sima győzelmet aratott. Az első gólt, a 44. percben Lúcho González, a másodikat, a 62. percben, Ricardo Quaresma szerezte.

A csoport:
Marseille-Liverpool 0-4
Porto-Besiktas 2-0
A csoport végeredménye: 1. Porto 11 pont, 2. Liverpool 10, 3. Marseille 7, 4. Besiktas 6.


A Chelsea nagy fölényben játszott a Valencia ellen, de nem tudott gólt szerezni. Santiago Canizares, a spanyolok veterán kapusa - aki tavasszal óriásit hibázott Michael Essien a két csapat közötti párharc továbbjutójáról döntő góljánál - ezúttal kitűnően helyt állt, Frank Lampard, Claudio Pizarro és Andrij Sevcsenko kísérletét is hárította, a perui és Joe Cole a kapufát, Salomon Kalou a lécet találta el.

A csoport másik mérkőzésén a Schalke sima győzelmet aratott a Rosenborg ellen. Nem volt a találkozónak egyetlen olyan faktora sem, amelyben ne a németek lettek volna jobbak. Az első félidő első felében három gól is esett, Gerald Asamoah és a brazil Rafinha kétgólos előnyhöz juttatta a Királykékeket, a vendégek Koné révén szépítettek.

A döntetlen a norvégoknak lett volna jó, de Kevin Kuranyi gólja (36. perc) mindent eldöntött. Arra az RBK-nak már nem volt válasza, a Schalke története során először, bejutott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Egyedüli német csapatként.

B csoport
Chelsea-Valencia 0-0
Schalke-Rosenborg 3-1
A csoport végeredménye: 1. Chelsea 12 pont, 2. Schalke 8, 3. Rosenborg 7, 4. Valencia 5


A Real Madrid az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését. Bár a Lazio egyáltalán nem futballozott bátortalanul az első szűk negyedórában, ziccere - Raúl fejesénél - akkor is a hazaiaknak volt.
A 13. percben Júlio Baptista remek lövéssel vezetést szerzett, majd két perccel később, Robinho beadása után Raúl már gólt fejelt. A 36. percben Robinho is meglőtte a magáét: megszerezte negyedik találatát az őszi szakaszban.

A második játékrészre Robinho és Sneijder helyére Guti és Robben állt. Nem utóbbi kettőn múlott, de a Madrid lényegesen kisebb fordulatszámmal dolgozott, s bár akadtak helyzetei, már nem szerzett újabb gólt. A másik oldalon ellenben Pandev a 80. percben szépített, sőt Rocchi a 92. percben szorossá tehette volna az eredményt, ha belövi a Pepe kezezéséért megítélt büntetőt. Casillas azonban hárította a lövését.

Az Olympiakosz 90 percnyi ünnepet varázsolt a Karaiszkakisz Stadionba. A Werder Bremennek esélye sem volt a továbbjutást jelentő győzelem elérésére. A görögök Ieroklisz Sztoltidisz vezérletével és két góljával nyertek - első neve a Herkulesből ered...

A pireuszi csapat második találatát Darko Kovacsevics lőtte, akinek ez volt a 25. találata a nemzetközi kupamérkőzéseken. Az Olympiakosz 1999 után először jutott be a tavaszi folytatásba a nemzetközi kupákban.

C csoport
Real Madrid-Lazio 3-1
Olympiakosz-Werder Bremen 3-0
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 11 pont, 2. Olympiakosz 11 pont, 3. Werder Bremen 6, 4. Lazio 5


A D csoport utolsó fordulóját egy héttel korábban lejátszották. Onnan az AC Milan és a Celtic jutott a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×