eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Kovács Ági ügye: az antidoppingosok nem hagyják annyiban

Bár a Magyar és a Nemzetközi Úszó Szövetség is felmentette Kovács Ágnest a doppingvád alól, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség adott esetben továbbra is léphet az olimpiai bajnok úszó ügyében - mondta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Kovács Ágnes október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 milliliter mennyiségű mintát szolgáltatott, az előírt 75 milliliteres minimummennyiség helyett.

Az általa szolgáltatott mennyiség doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható.

A doppingvádak alól először a Magyar Úszó Szövetség mentette fel, majd ezt a döntést a Nemzetközi Úszó Szövetség is elfogadta.

Ha a döntésben megjegyzésekkel illetik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) magyar csoportját és elmarasztalják munkájukat, arra a Magyar Antidopping Csoport (MACS) mindenképpen reagálni fog - mondta Tiszeker Ágnes.

Hozzátette: értelmezni kell, hogy a mindenkire nézve kötelező nemzetközi szabályok miként is értendők.

Kovács Ágnes felmentése nem a MACS kompetenciája, ilyen esetben az ügy lezártnak tekinthető. "De ha a döntést eljárásbeli hibákkal magyarázzák, akkor azt nem hagyjuk annyiban" - hangsúlyozta az antidopping csoport vezetője.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×