eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Görbiczék nehézkes sikere Japán ellen

A magyar női kézilabda-válogatott első csoportmeccsén 35-31-re nyert Japán ellen a franciaországi világbajnokságon. Görbicz Anitáék szinte végig vezettek, igaz, a második félidő közepén az ázsiaiak ki tudtak egyenlíteni.

Bátran kezdtek a japánok, rövid ideig vezettek, majd Szamoránsky duplájával és Görbicz triplájával gyorsan fordult a kocka. Később Tóth is belelendült, és szépen nőtt a különbség.

A 9. percben, 8-4-nél az ázsiai csapat holland kapitánya, Bert Bouwer időt kért. Ez arra mindenképpen jó volt, hogy az amúgy is gyors támadásaikat még jobban felpörgessék, és Komacu révén faragtak a hátrányból (15. perc: 11-9).

A torna előtt sérüléssel és betegséggel bajlódó Mehlmann-nak nem ment a játék, helyére a vb-újonc Szucsánszki érkezett. Közben Szamoránsky minden helyzetéből betalált. Az első húsz percben csak ő, valamint Tóth és Görbicz volt eredményes.

Hétgólos volt a legnagyobb különbség

A 17-10-et eredményező lendület Szűcs kiállításával megtört, majd Fudzsi duplázni tudott. A szünet előtti hajrá is a riválisé volt, így feljött 19-16-ra.

A második félidőre három poszton is cserélt Németh András szövetségi kapitány, Pálinger helyett Herr állt a kapuba, míg Ferling és Kirsner is pályára léphetett.

Tíz percig jól ment a játék

Remekül indult ez a játékrész, agresszívebben támadott a magyar csapat, és Kirsner két találatával ellépett 23-17-re. A japánoknál viszont Kindzso volt elemében, egymás után háromszor is beköszönt Herrnek.

A fürge japánok jól tartották magukat, nem lehetett elszakadni tőlük, és még szerencséjük is volt néhány lövéssel. Ekkor még nem forgott veszélyben a vezetés, de 25-22-nél Pálingernek kellett visszaállnia a kapuba. Ferling belelendült, többször is betalált.

Hullámvölgy és talpraállás

Ekkor jött Borbás kiállítása, és az emberhátrány alatt két ejtéssel 26-24-re felzárkózott a roppant lelkes ázsiai alakulat. Ezután Tomorit is kiküldték a francia bírók - jogosan -, az ellenfél pedig kiegyenlített (48. perc: 26-26). Gödörben volt a magyar válogatott, amely nyolc perc után talált be ismét: Szucsánszki élete első vb-gólját lőtte.

Lassan összeállt megint a csapat játéka, Pálinger egyre jobb arányban hárított, így megint elhúztak a magyarok (29-26). Az 54. percben, 30-26-nál még időt kért a japán kapitány, de csapata csak hét perc szünet után volt ismét eredményes (32-27).

A hajrában már nem változott a kép, a különbség alig csökkent. A magyarok hétfőn este az előzetesen esélytelennek tartott kongóiak ellen lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×