eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Mourinho és Klinsmann is bejelentkezett az angol kapitányi címért

Meggondolta magát José Mourinho: a hírek szerint a portugál tréner mégis érdeklődik az angol válogatott szövetségi kapitányi posztja iránt. Közben Jürgen Klinsmann is jelezte: szívesen lenne Steve McClaren utódja.

Röviddel azután, hogy Steve McClarent leváltották, José Mourinho kijelentette: nem vállalja az angol nemzeti tizenegy vezetését, és Jürgen Klinsmann sem kapkodott a lehetőség után.

Úgy tűnik azonban, hogy a trénerek meggondolták magukat, így az angol szövetség (FA) igazgatója, Brian Barwick három külföldi szakember közül választhat majd, Fabio Capello ugyanis már korábban jelezte: nem lenne ellenére a válogatott szakmai vezetése.

A legizgalmasabb választás minden bizonnyal a Chelsea korábbi menedzsere lenne. A portugál szakember egyes források szerint megváltoztatta álláspontját.

"Nem csukta be az ajtót: a munka vonzó lehet számára" - mondta egy informátor.

A hír örömteli lehet a szurkolók számára, akik már McClaren leváltásakor Mourinhót követelték az angol kispadra.

Klinsmann is jelentkezik

Időközben Jürgen Klinsmann, a német válogatott volt kapitánya is jelezte: nem lenne ellenére elvállalni a feladatot.

"Ha vannak pletykák, amelyek a munkával kapcsolatban említenek, el kell fogadnom, és minden gond nélkül teszem" - mondta a német szakember.

Jürgen Klinsmann ugyanakkor leszögezte: a feltételeknek megfelelőeknek kell lenniük. Amióta a tréner otthagyta a német válogatottat, több jelentős csapat vezetését utasította vissza, mert azok nem feleltek meg személyes vagy szakmai feltételeinek.

A 43 éves Klinsmann nemrég jelezte, hogy szívesen lenne szövetségi kapitány, és szoros kapcsolatot tart az európai és dél-amerikai top klubok vezetőivel. Emellett a hírek szerint folyamatosan figyelemmel követi az angol labdarúgó-bajnokság eseményeit kaliforniai otthonából.

Korábban a Bayern München elnöke, Franz Beckenbauer úgy nyilatkozott: Klinsmann lenne az ideális jelölt a feladatra, Brian Barwick azonban közölte, lehetséges, hogy az új szövetségi kapitány kinevezésével vár a 2008-as Európa-bajnokság végéig, a döntés előtt pedig kikéri az angol élklubok menedzsereinek, Sir Alex Fergusonnak és Arsene Wengernek a véleményét is.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×