eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A gazdagok tovább gazdagodnak - a labdarúgásban is

Továbbra is Roman Abramovics vezeti az angol FourFourTwo magazinnak a Nagy-Britanniában labdarúgással foglalkozó 100 leggazdagabb emberéről összeállított listáját.

A Chelsea orosz tulajdonosa 10,8 milliárd fonttal toronymagasan vezeti a listát.

A második a Tottenham egyik tulajdonosa, Joe Lewis 2,8 milliárddal, míg a harmadik helyen az Arsenal egyik, tulajdonrészét folyamatosan növelő részvényese, az orosz Aliser Uszmanov áll 2,76 milliárddal.

Az orosz üzletember mögött a Forma-1 ura, egyben a másodosztályú Queens Park Rangers tulajdonosa, Bernie Ecclestone a negyedik 2,5 milliárdos vagyonával.

A Manchester United tulajdonosa, Malcolm Glazer 1,25 milliárd fonttal rendelkezik, de ez csak a hetedik helyre volt elegendő.

A játékosok listájának élén David Beckham áll: a Los Angeles Galaxy középpályása 112 millió fontos vagyonnal büszkélkedhet. Az első tíz helyezett futballista összvagyona 430 millió font, ennek több mint negyede Beckhamé.

A Newcastle csatára, Michael Owen 37 milliós vagyonnal bír, nagyrész jó befektetéseinek is köszönhetően, míg egykori liverpooli csapattársa, Robbie Fowler 30 millió fontot szorgoskodott össze.

A manchesteri sztár, Wayne Rooney 30 millió fontot keresett eddig, Andrij Sevcsenko és Rio Ferdinand pedig 25 milliós vagyonnal büszkélkedhet.

Az idei listát összevetve a korábbiakkal az derül ki, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, és egyre gazdagabb emberek vállalnak szerepet a szigetországi labdarúgásban.

A már említett Ecclestone és Uszmanov mellett a Newcastle új tulajdonosa, Mike Ashley 1,6 milliárdos, az Arsenalnál szerepet vállaló Stanley Kroenke pedig 1,2 milliárdos vagyonnal rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×