eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Remek meccsen hengerelt a Milan

A címvédő Milan látványos mérkőzésen 4-1-re nyert a bátran támadó vendégcsapat, a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör harmadik fordulójában. Gilardino és Seedorf egyaránt két góllal járult hozzá a sikerhez. A Real Madrid nehezen győzött a tallkozó nagy részében tíz emberrel futbalozó Olympiakosz elen. A spanyol klub szerencséjére Robinho eddigi európai pályafutása legjobb játékával rukkolt ki.

A játéknap nagy meglepetése a Liverpool isztambuli veresége. A Vörösök abban a városban buktak el, ahol legutóbbi nagy sikerüket érték el, 2005-ben a Milan legyőzésével. Ezúttal azonban csak szenvedtek, s szerencséjük sem volt. Elkerülhető gólokat kaptak, Steven Gerrard látványos fejesgólja pedig túl későn esett. Szépíteni tudott vele, egyenlíteni nem.

A Pool így három mérkőzés után egy ponttal áll, s bár nem reménytelen a helyzete (a Besiktassal és a Portóval otthon, a Marseille-jel idegenben játszik, ha 9 pontot szerez e három meccsen, alighanem továbbjut), mostantól aligha hibázhat.

A csoport másik meccse döntetlen lett - de ennek semmi köze ahhoz, hogy a mérkőzés előtt mindkét edző azt mondta, ezzel az eredménnyel akár ki is egyezne. Az OM Mamadou Niang révén szerzett vezetést a második félidő közepén, ezt az argentin Lucho González tizenegyesből a 79. percben kiegyenlítette.

A csoport
Besiktas-Liverpool 2-1
Marseille-Porto 1-1
A csoport állása: 1. Marseille 7 pont, 2. Porto 5, 3. Besiktas 3, 4. Liverpool 1.


A Chelsea a Schalkéval nem volt olyan jószívű, mint az első játéknapon a Rosenborggal. Florent Malouda (a német kapus, Neuer nagy hibájából) már a negyedik percben vezetést szerzett. A Kékek a folytatásban is uralták a mérkőzést, sőt a második félidőt is góllal kezdték.

Didier Drogba meglőtte a mag szokásos gólját, s így lassan a Kékek szurkolói is megbocsátják neki, hogy őszintén elmondta, amit gondol Mourinho menesztéséről. A Schalkénak annyi sérültje volt, hogy edzője a megengedett hét cserejátékos helyett csak ötöt tudott a kispadra ültetni.

A csoport másik mérkőzésén meglepetés született: a Rosenborg tulajdonképpen biztosan győzte le a Valenciát. Az első gólt a Burkina Fasó-i (ilyen is van a Bajnokok Ligájában!) válogatott, egyébként elefántcsontparti születésű Yssouf Koné, a másodikat a korábbi norvég válogatott, Vidar Riseth szerezte. A spanyolok megfáztak a négyfokos norvég éjszakában.

B csoport:
Rosenborg-Valencia 2-0
Chelsea-Schalke 2-0
A csoport állása: 1. Chelsea 7 pont, 2. Rosenborg 4, 3. Schalke 3, 4. Valencia 3

A Werder Bremen megszerezte első három pontját, s ezt a Bajnokok Ligája eddigi egyetlen veretlen olasz csapata, a Lazio ellen. Sanogo szerezte a hazaiak első gólját, majd a hetek óta nagy formában lévő Hugo Almeida kétgólosra növelte a Werder előnyét. A hajrában a Lazio Manfredini révén szépített.

A Real Madrid az utóbbi hetek-hónapok egyik legjobb mérkőzését játszotta az Olympiakosz Pireusz ellen. Ki hinné, hogy ez a görög csapat csak a legutóbbi játéknapon szerezte meg első idegenbeli győzelmét a BL-ben, 32 találkozó után?

A Madrid már a második percben megszerezte a vezetést Raúl révén, ezt azonban öt perccel később az Atlético Madridból Görögországba igazolt Luciano Galletti kiegyenlítette. Újabb öt perccel később az Olympiakosz tízfősre fogyatkozott, a Van Nistelrooy ellen szabálytalankoó Toroszidisz kiállítása miatt.

Ettől függetlenül a második félidő elején az egykori Madrid-játékos, a brazil Júlio César (a csapatkapitány Djordjevics szabadrúgása után) ismét megszerezte a vezetést a vendégeknek. S alighanem ő lett volna a nap hőse, ha nincs a királyi klubnak egy még jobb brazilja!

Robinho európai pályafutása legjobb játékával rukkolt ki a második félidőben, egyszerűen világklasszis teljesítményt nyújtott. Ezzel (is) felelt a Schustert kritizálóknak, akik a német edző szemére vetették, hogy a kezdő csapatba jelölte a múlt héten fegyelmezetlenkedő brazilt.

Robinho egyenlített ki, aztán kiharcolt egy büntetőt (ezt Van Nistelrooy kihagyta), megszerezte a vezetést, majd zárásként - ahogy mondani szokták - rúgatott egyet a csereként beállt Balboával.

Õ volt a nap hőse, de azért tegyük hozzá, az Olympiakosz is nagyszerűen futballozott. Galletti még a 93. percben is gólhelyzetbe került, Robinho mellett a Madrid legjobbja Iker Casillas volt.

C csoport
Werder-Lazio 2-1
Real Madrid-Olympiakosz 4-2
A csoport állása: 1. Real Madrid 7 pont, 2. Olympiakosz 4 pont, 3. Werder Bremen 3, 4. Lazio 2


A Milan a meccs előtt egyébként pontveszteség nélkül álló Sahtarnál kellemesebb ellenfelet nem is képzelhet magának. A brazilokra épített ukrán együttes ugyanis játssza a futballt, eszébe sem jutott még a San Siróban sem bekkelni.

Ehhez képest szűk negyedóra alatt kapott két gólt, miután Olekszandr Kucsert kétszer Alberto Gilardino úgy ölelgette meg a vendégek kapuja előtt, hogy közben a hálóba fejelte a labdát. Közben Kaka egyedül vezette a labdát Pjatov kapusra, ám kihagyta a ziccert.

Hozzátartozik a teljes képhez: az Aranylabda első számú várományosa volt a találkozó kulcsfigurája. Mintha el lett volna átkozva: nem túlzás, akkor került helyzetbe, amikor csak akart, s a (számára) legkönnyebb szituációkból sem tudott a kapuba találni.

AA 62. percig ezért aztán nem lehetett nyugodt a Milan tábora: a második félidő elején Massimo Oddo kapitális hibája után Cristian Lucarelli révén szépítő Sahtar veszélyes támadásokat is vezetett. A Didát helyettesítő Zeljko Kalac kétszer is bravúrral védett.

Ám a 62. percben eldőlt a mérkőzés: a mezőny kiemelkedően legjobb játékosa, Clarence Seedorf remek rúgótechnikáját csillogtatva átlőtte a védelmen a labdát. Ami Kakának kifelé pattant a kapufáról, neki befelé. Utána meg lőtt egy még szebbet a tizenhatoson kívülről, fölényessé téve a Milan győzelmét.

A csoport másik két tagja is a Milannak segített: a Benfica és a Celtic sokáig döntetlenre állt, ám a hajrában a portugálok a paraguayi Óscar Cardozo révén megszerezték a győztes gólt. Ez tökéletesen megfelelt az olaszoknak.

D csoport
Benfica-Celtic 1-0
Milan-Sahtar Doneck 4-1
A csoport állása: 1. Milan 6 pont, 2. Sahtar 6 pont, 3. Benfica 3, 4. Celtic 3

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×