eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Alonso nevetségesnek tartaná, ha változna a sorrend

Hivatalosan még nem dőlt el a Forma-1-es világbajnoki cím sorsa. A szezonzáró Brazil Nagydíjon a BMW és a Williams pilótáinak autójába a mérések szerint a megengedettnél hidegebb benzint töltöttek, de a versenybírók végül bizonyíték hiányában nem büntették meg a két csapat pilótáit. A McLaren azonban nem nyugodott bele a döntésbe.

A finn Kimi Räikkönen vasárnap este megnyerte a Brazil Nagydíjat, míg az érintett pilóták közül hárman (Nico Rosberg, Robert Kubica, Nick Heidfeld) is az angol Lewis Hamilton előtt értek célba.

Räikkönen az összetettben egy ponttal előzte meg Hamiltont, de ha utólag mégis megbüntetik a feltételezett vétkeseket, akkor az angol nyerheti meg a vébé-címet. Azért csak nyerheti, mert elvileg nem automatikus, hogy a büntetések után a további helyezettek előreléphetnek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség vasárnap késő este jelentette be, hogy vizsgálatot indít a BMW és a Williams ellen, mert a mérések szerint a még megengedettnél 2-4 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyag került Kubica, Heidfeld, Rosberg és a japán Kitadzsima versenygépébe.

A szabályok szerint a benzin legfeljebb 10 fokkal lehet hidegebb a külső hőmérsékletnél. A szakértők szerint átmenetileg néhány lóerős teljesítmény-növekedésssel járhat egy hasonló szabálytalanság.

A versenybírók meghallgatták a csapatok képviselőit, és úgy döntöttek, hogy - mivel egyértelműen nem bizonyítható a BMW és a Williams hibája - eltekintenek a szankcióktól.

Az indoklás szerint a Meteo France istállóknak küldött hőmérsékleti adatai alacsonyabbak voltak, mint amiket a nemzetközi szövetségnek információkat szolgáltató Formula One Management mért, és azt sem lehet alátámasztani, hogy a versenyzőknek előnyük származott volna a történtekből.

A McLaren a hajnali órákban jelezte, hogy fellebbez az ügyben.

A wokingiak spanyol pilótája, Fernando Alonso ugyanakkor nevetségesnek tartaná, hogy a csapat beadványa alapján megváltoztatnák a végső sorrendet, és ezzel Hamilton lenne a világbajnok.

Alonso a Cadena Ser spanyol rádióadónak adott interjújában saját jövőjéről annyit mondott, hogy a pletykák ellenére nem tárgyalt még senkivel. Hozzátette, hogy ha elhagyná a McLarent, akkor sem biztos, hogy a Renault lenne az első választása.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×