eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A McLarenre fogadna az F1 mindenható ura

Fernano Alonso tapasztalata dönti majd el a világbajnokságot - véli Bernie Ecclestone. A Formula 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa szerint remek, hogy a McLaren magára talált, azt várta azonban, hogy a Ferrari erősebb lesz.

Örülhet a Formula 1 mindenható ura: nőtt a versenysorozat nézettsége, sok új rajongót szerez magának a McLaren két pilótája, miközben öldöklő harcot vívnak a világbajnoki cím megszerzéséért.

Bernie Ecclestone szerint a küzdelmet Lewis Hamilton, minden idők legsikeresebb újonca és Fernando Alonso, minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka között valószínűleg ez utóbbi nagyobb tapasztalata dönti majd el az idény végéig tartó fej-fej melletti versenyben.

"Nem tudom, nehéz megmondani - kezdte jóslatát Bernie Ecclestone. - Azt hiszem, azt kellene mondanom, hogy Alonso a favorit a tapasztalata miatt. De az, ahogy a másik srác (Hamilton) teljesít... ha levennénk a sisakját és Schumacherét tennénk a fejére, azt hinnék, Schumacher vezetett."

Büntetés

Ha ezt maga Ecclestone mondja, biztosan igaz. Ahogyan az is, hogy a McLaren pilótái egyre többször kerülnek összeütközésbe, ahogy nő a tét. Legutóbb éppen a Magyar Nagydíj idején volt balhé a csapat háza táján: miután az újonc Hamilton nem engedelmeskedett a csapatutasításnak az időmérő edzés során, Alonso - a team hallgatólagos támogatásával - megbüntette.

Kettejük csatája kapcsán sokan emlegetik a legendás Ayrton Senna, Alain Prost párost, akik 1989-ben és 1990-ben két alkalommal ütötték ki egymást, miután képtelenek voltak felülkerekedni a másikon.

Nem lesz új Senna-Prost viszály

Bernie Ecclestone nem számít arra, hogy a McLarennél nem fajulnak idáig a dolgok. Szerinte ahogy az egyik pilóta nagyobb előnyre tesz szert, csökken majd a feszültség kettejük között. Rendkívül fontos lesz az a pillanat, amikor egyikük rádöbben, a másodhegedűs, a támogató szerepébe csöppent.

"Ha két versenyző azonos csapatban szerepel, egészen addig, amíg van értelme egymás ellen versenyezni, a küzdelem éles lesz kettejük között. De, azt hiszem, mikor az egyik nyilvánvaló előnyre tesz szert, és nem lehet már utolérni, természetes, hogy a másik segít neki" - mondta az üzletember.Elégedetlen a Ferrarival a vezér

Amennyire elégedett Ecclestone a Formula 1 helyzetével, annál jobban sajnálja, hogy a Ferrarik nem "harapnak" eléggé (Räikkönen jelenleg 20, Massa 21 pontra van az éllovas Hamiltontól)

"Szívesen látnám, hogy a két McLaren megáll, és a ferraris pilóták is szereznek néhány pontot, így négyen küzdenének a címért. A McLarenre kellene tenniük a pénzüket, de hát sose lehet tudni" - fűzte hozzá.

Baljós árnyak?

Az F1 ura azután beszélt erről, hogy a száguldó cirkusz megérkezett Törökországba, és a wokingi istállónál - úgy tűnik - megpróbálják rendezni a sorokat. Legalábbis ennek lehet a jele, hogy sem a spanyol klasszis, sem ifjú brit csapattársa nem volt elérhető telefonon, és egyikük sem vett részt a szokásos, verseny előtti interjúkon.

Nem lehet könnyű a dolga Ron Dennisnek, a McLaren csapatfőnökének: amellett, hogy ráncba kell szednie két pilótáját, hamarosan meg kell jelennie a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei előtt, hogy beszámoljon a "kémügy"részleteiről.

Nemrég ugyanis Nigel Stepney, a Ferrari volt technikai igazgatója fontos dokumentumokat adott át az azóta menesztett Mike Coughlannek, a wokingi istálló vezető mérnökének. Az olasz istálló úgy véli, hogy ezzel az akcióval a rivális előnyhöz jutott.

Bizonyítási teher

Bernie Ecclestone, az ügyben döntő bizottság egyik tagja volt az, aki korábban is kijelentette már: elképzelhetetlennek tartja, hogy emiatt a vb-pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton vagy a spanyol Fernando Alonso pontokat veszítsen.

Az F1 kereskedelmi joginak birtokosa szerint a McLarennek egészen addig nem kell tartania a felelősségre vonástól, amíg a Ferrari nem áll elő valami új, bizonyító erejű információval.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×