eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Wengerrel tárgyal a Barcelona

Még csak nem egészen két napja veszítette el a Barcelona a bajnoki címet a Primera Divisiónban, a jelek szerint máris megkezdődött a retorzió. Joan Laporta elnök változásokat helyezett kilátásba, és ez az edző személyén kívül érintheti a kulcsjátékosokat is.

Frank Rijkaard alighanem távozik, és az angol Sun úgy tudja, helyére az első számú jelölt Arsène Wenger! Az Arsenal menedzsere a múlt héten Barcelonában tárgyalt Ferran Sorianóval, a katalán klub igazgatójával.

A lapok akkor még azt sejtették, beszélgetéseik fókuszában Thierry Henry szerződtetése áll, ám ezt minden érintett tagadta. Arról pedig, hogy az edző jövőjéről tárgyaltak, kérdés hiányában szemérmesen hallgattak.

Arsène Wenger 1996-ban került az Arsenalhoz, a londoni klubbal három bajnoki címet nyert, az utolsót, 2004-ben, veretlenül. Négyszer megnyerte az FA-kupát, és 2006-ban, éppen a Barcelona ellen, játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében.

Minden kétséget kizáróan a világ egyik legjobb edzőjének tartják, fő erénye, hogy képes szinte ismeretlen játékosokból nemzetközi sztárokat nevelni.

A támadófutball elkötelezett híve, az elmúlt évtizedben Angliában az Arsenal játszotta a leglátványosabb futballt. Ez a fajta szemlélet elengedhetetlen a Barcelona mindenkori edzője számára.

Wenger érkezése egyelőre nem több pletykánál, de sok érv szól mellette. Részben az edző hírneve, szaktudása, a játékról alkotott filozófiája - részben pedig az eddig a keze alatt játszó játékosok kötődése miatt.

Wenger néhány nappal korában azt mondta, cseppet sem tartja valószínűnek, hogy Thierry Henry az Arsenalban folytassa pályafutását. Ha a mentor a Barçához kerülne, Henry érkezése is biztosra vehető.

A katalánok szívesen visszavennék saját nevelésű játékosukat, Cesc Fabregast is, aki korábban ugyancsak világossá tette, abban a csapatban játszik a legszívesebben, amelyiknek Arsène Wenger az edzője.

Joan Laporta természetesen szívesen látná a Nou Campban a két futballistát, a legnagyobb példányszámú ottani napilap, a barcelonai Sport szerint azért is szükség lenne, például, Henryra, mert jelenléte kicsit felrázná a helyüket túlságosan is biztosnak tartó sztárokat.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy a Wenger, Henry, Fabregas hármas érkezése esetén el kell adni legalább egy nagymenőt.

Egy olasz ügynök szerint Eto'o és Ronaldinho közül az egyik biztosan távozik, a Milan mind a kettőt tárt karokkal várná, miközben a kameruni csatár iránt állítólag érdeklődik a Real Madrid és az Internazionale is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:02
×
×
×
×