eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Késsel döfött a Bosszúálló - videó

Az angol lapok szinte egyöntetűen a balszerencsét okolják a Liverpool szerda esti, Bajnokok Ligája-döntőbeli vereségéért, bár többen emlékeztetnek arra is, hogy az angol együttes jelenlegi kerete nem alkalmas a magasabb célok elérésére. Angol lapszemle a szerda esti döntőről, melyen a Milan 2-1-re nyert a Liverpool ellen.

"Porrá váltak a Liverpool reményei a Milan végső bosszújában" - ezzel a hangzatos címmel számol be a The Times a szerda esti Bajnokok Ligája-döntőről. A lap természetesen a két évvel ezelőtti isztambuli döntőre is utalva (akkor a félidőben még a Milan vezetett 3-0-ra, innen egyenlített hat perc alatt a Liverpool, majd 11-esekkel megnyerte a kupát) szívszorító görög tragédiának nevezi a történteket, hangsúlyozva, hogy az angol együttes sokkal jobban játszott mint 2005-ben és jobbnak is tűnt ellenfelénél.

A The Independent "Benitez arany esélyt szalasztott el, miközben a Milan a hetedik mennyországban jár" címet adott tudósításának, melyben ugyan elismeri, hogy Carlo Ancelotti együttese Európa legprímább csapata, ugyanakkor úgy véli: a Milan nagyon ritkán játszik olyan rosszul, mint tette azt szerda este. "Benitez emberei a labdatartás mesterei - akik elsősorban a rombolásban és a harcban érzik jól magukat - és amikor játékban kellet volna a Milan fölé kerekedni, kevésnek bizonyultak" - fogalmaz a liberális lap, középszerűnek nevezve az estét. Érdekesség, hogy a The Independent osztályzatai alapján a Milan két legjobbja a védő Alessandro Nesta ("egyben tartotta a Milant") és a két gólt szerző Filippo Inzaghi ("valódi lesipuskás, olyannyira, hogy a róla bepattanó labda előtti mozdulat ösztönös is lehetett. Fáradhatatlan") lett, egyaránt 9-es osztályzattal. A lap a Liverpoolból Javier Mascheranót emelte ki (szintén 9-es osztályzattal), aki "megfojtotta Kakát". Az újság nem kíméli az olasz játékosokat, akik közül Maldini (5), Gattuso (4), Pirlo (4), Seedorf (4) is gyenge osztályzatot kapott.

A Daily Telegraph szerint ez a vereség nagyon fájni fog. "Amikor a szívfájdalom lassan elmúlik, a helyébe lépő csalódottságot még sokáig érezzük majd" - fogalmaz a konzervatív napilap. A Liverpool játékosai fejüket a falba verik majd azért, hogy pozitív hozzáállásuk ellenére (különös tekintettel a kitűnő Jermaine Pennantre) a támadások befejezésénél mindig hiányzott valami. Az újság szerint a Milan jó volt, de távolról sem legyőzhetetlen. "Egy szürke együttes nyert egy szürke döntőt" - fogalmazott a Daily Telegraph."Hadilábon állt a szerencsével a bátor Liverpool, miközben Inzaghi kirótta a Milan bosszúját" - írja címében a The Guardian, amely elsősorban arra vezeti vissza az olasz csapat második gólját, hogy nem sokkal előtte Rafael Benitez lecserélte az addig Kakát őrző Javier Mascheranót, így a brazilnak több lehetősége volt a játékban való részvételre. "A Liverpool úgy hagyja el Görögországot, hogy tudja: mindent megtett, amit lehetett, ugyanakkor el kell fogadniuk azt a tényt is, hogy addig nem vihetik haza a hatodik BEK/BL trófeájukat, amíg a jelenleginél nem képesek többre" - fejezi be tudósítását a The Guardian.

A bulvárlapok közül a The Sun úgy fogalmaz: "Szomorú, de igaz, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda". Az újság elsősorban a Gattuso-Gerrard párosra hegyezi ki összeállítását, emlékeztetve döntő előtti szópárbajukra. A The Sun kiemeli, hogy Gattuso az ünneplés közepette is szakított időt arra, hogy megölelje Gerrardot, aki hasonlóképpen válaszolt. "Két nagy harcos minden tudását beleadta a mérkőzésbe, az ellenségeskedést pedig elfelejtették" - írja a lap, amely emlékeztet: jelenleg Olaszország a futball uralkodója, hiszen a nemzeti csapat egy éve világbajnok lett, most pedig a Bajnokok Ligája trófeája is olasz együtteshez került.

A Mirror "Inzaghi kést döfött Rafa reményeibe" címmel számol be a mérkőzésről, hangsúlyozva: a menedzsernek szüksége lesz az új amerikai tulajdonosok pénzére, hogy egy, az Anfield stílusához illeszkedő csatárt vásároljon. "Míg Isztambulban a Liverpool minden logikát felrúgva nyert, addig Athénban a sors közbeszólt, és Pippo Inzaghi volt az ügynöke" - írja a lap, hozzátéve, hogy a Milan két év után lerázta az isztambuli döntő rossz szellemét.

A Daily Mail arra emlékeztet "A Bosszúálló: Ingahi duplája döntött, míg Rafa beledöfött a veszteseibe" című írásában, hogy a Liverpool menedzsere ismét bizonyságot nyerhetett arról, hogy a jelenlegi keret képtelen azon a szinten játszani, amelyet ő és az új amerikai tulajdonosok elvárnak. Ennek szellemében Rafael Benitez már a döntő előtt közölte, hogy a nyáron igen aktív lesz az átigazolási piacon. A mérkőzésről a konzervatív lap kiemeli: a Liverpool menedzsere belekötött Herbert Fandel bíróba, amiért az a jelzett hosszabbítás lejárta előtt lefújta a mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×