eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Hamilton összetörte a McLarent

A második szabadedzéssel folytatódott a Forma-1-es Monacói Nagydíj programja. A második csütörtöki gyakorlás, és egyben az egész nap legjobb idejét a világbajnoki címvédő Fernando Alonso érte el, megelőzve Kimi Raikkonent. A másik McLraenes, Lewis Hamilton összetörte autóját.

Az edzés elején Vitantonio Liuzzi és Robert Kubica csatáztak az első helyért, majd érkezett Lewis Hamilton, és 1:18,033-as idővel az élre állt. Fernando Alonso a második legjobb időt autózta.

Hamilton tovább gyorsult (1:17,587), ezzel megjavítva saját délelőtti legjobb idejét, de még mindig fél másodperccel elmaradva Alonso délelőtt győztes idejétől. Raikkonen első köre csak az ötödik helyre volt elég.

Lengyel pilóta az élen

Az élre a BMW-s Robert Kubica ugrott (1:17,240), megelőzve a McLareneket. Raikkonen a harmadik helyre jött fel. Felipe Massa első mért köre a nyolcadik helyre volt elég, és második mért körével is csak egyet lépett előre.

Raikkonen időközben felzárkózott Kubica mögé a második helyre, Massa pedig feljött negyediknek. Alonsot Fisichella és Scott Speed is megelőzte. Massa újabb köre már a második helyre volt elég, Kubica azonban tovább javított (1:16,848), megfutva a nap addigi legjobb idejét.

Hamilton parádé

Lewis Hamilton ismét megrázta magát, és felugrott a második helyre, majd a vezetést is átvette (1:16,365). Fél óra elteltével a leggyorsabbak Hamilton, Kubica, Massa, Raikkonen, Fisichella, Speed, Alonso sorrendben álltak.

Hamilton tovább javított (1:16,296), Raikkonen pedig felzárkózott mögé a második helyre. Alonso ötödiknek jött fel. Mark Webber pedig őt is egyel hátrébb tolva a negyedik legjobb időt autózta.

A világbajnok megrázta magát, és 1:16,211-es idővel átvette a vezetést csapattársától. Hamilton autója a célegyenes utáni falnak csapódott.

Egy óra elteltével az élen az állás: Alonso, Hamilton, Raikkonen, Massa, Kubica, Trulli volt.

Akárcsak délelőtt, az edzést ezúttal is meg kellett állítani, miután Adrian Sutil összetörte autóját. Az újraindítás után Alonso tovább javította a nap legjobb idejét (1:15,940), ezzel magabiztosan őrizve az első pozíciót.

Trulli a Toyotával a harmadik helyre jött fel, Raikkonen azonban őt is egyel hátrébb szorítva felzárkózott Alonso mögé.

Az edzést végül Alonso, Raikkonen, Hamilton, Trulli, Fisichella, Massa, Kubica sorrendben zárta az élmezőny. Ez egyben a két edzés összevont végeredménye is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×