eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Mészöly: "Átvertek minket!"

Megérkezés után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Ferihegyi repülőtéren a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság magyar pályázati bizottsága; az eseményt néhány demonstráló fiatal bekiabálásai zavarták meg.

"Csalódottak vagyunk, a pályázati bizottság mindent megtett a sikerért, de sajnos, ez is kevésnek bizonyult" - mondta Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

"A pályázat csak egy lehetőség, nem garancia a sikerre. Mivel mindenki mindent megtett a győzelemért, nem tervezzük senkinek sem a felelősségre vonását" - tette hozzá.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, hogy a magyar-horvát kandidálás kapta a legjobb minősítést az európai szövetség (UEFA) technikai bizottságától, és a prezentációk között is a legjobbnak bizonyult.

Ezt a bejelentést a jelen lévő demonstrálók hangos kacagással és füttyel fogadták, Kisteleki azonban kijelentette: amiket mondott, azok az UEFA hivatalos adatai, bárki ellenőrizheti azokat.

Ezt követően Mészöly Kálmán korábbi olimpiai bajnok válogatott labdarúgó, a magyar nemzeti együttes volt szövetségi kapitánya kért szót, majd szenvedélyes beszédben arra kérte a jelen lévő tiltakozókat, hogy támogassák a magyar futballt és a szövetség törekvéseit.

Kisebb szópárbaj alakult ki Mészöly és az elégedetlenkedők között, amelynek végén a korábbi szakvezető azt kiabálta, hogy a döntéshozók közül a török és a ciprusi UEFA-illetékes személyesen neki ígérte meg, hogy a magyar-horvát pályázatra voksol.

"Átvertek, átvertek minket! - kiabálta Mészöly. A feszült hangulatban véget érő tájékoztató után Mészöly Kálmán elsírta magát.

A magyar pályázati bizottság tájékoztatása szerint a budapesti Hilton Szállóba tervezett ünnepség elmarad.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 20:17
×
×
×
×