eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Maldini vagy Kahn: itt a vég

Szerda este Milánóra és Liverpoolra figyel a futballvilág: e két városban játsszák a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek utolsó két mérkőzését. A Beatles-város Vörösei biztosra mehetnek: az eindhoveni 3-0 után már páholyban vannak. A Bayern München és az AC Milan csatája azonban óriási meccset ígér.

Rafa Benítez azt ígéri, nem pihenteti a sztárjait - de hát elég gazdag a kerete, sok játékos közül válogathat.

Dirk Kuyt biztosan kimarad, a holland csatár eltiltását tölti majd. Pennant játszik majd - valószínűleg - a helyén, míg a középpályás sorban Gerrard és a chilei Mark González között újra egymás mellett játszik majd a tavasz nagy felfedezettje, a Xabi Alonso, Javier Mascherano kettős. (Az évek óta a Pool szolgáló spanyol középpályás játékát nagyon jól kiegészíti a Liverpoolnál argentínai formáját visszanyert Kisfőnök, Jefecito - azaz Mascherano.)

A PSV-ben Fehér Csaba (bár ő maga is úgy tudta korábban, hogy az első mérkőzésen kapott sárga lapja miatt ki kell hagynia a visszavágót) a kezdő csapatban kap helyet. A PSV edzője, Ronald Koeman nemcsak az első mérkőzés eredménye van nehéz helyzetben: Alex, Ibrahim Afellay, Edison Mendes, Michael Reiziger, Alcides és Jan Kromkamp is sérült.

Benítez talán az egyetlen, aki szerint nem lefutott még a párbaj: a spanyol edző azt hangoztatja, hogy mindenki emlékezzen a 2005-ös, isztambuli döntőre, ahol 0-3-ról fordított csapata az AC Milan ellen. Ugyanakkor a statisztika mást mond: az európai kupák több mint fél évszázados történetében 114 veszítette el a hazai mérkőzését 3-0-ra, ám utána egyik sem tudott fordítani idegenben.

A várható összeállítások

Liverpool:
Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Gerrard, Xabi Alonso, Mascherano, Gonzalez - Pennant, Crouch
PSV:
Gomes - Fehér, Da Costa, Simons, Salcido - Culina, Cocu, Vayrynen, Szun Hsziang - A. Kone, FarfanA müncheni Allianz Arenában a Bayern München még soha nem szenvedett vereséget európai kupamérkőzésen - s továbbjut, ha a sorozata szerda este sem szakad meg. (S nem végződik a mérkőzés 2-2-re, vagy még több gólt hozó döntetlenre.)

Ám a San Siróban elért döntetlen ellenére sincs könnyű helyzetben, noha két sztár, Mark van Bommel és Oliver Kahn visszatér a csapatba. Ugyanakkor Willy Sagnol és Martín Demichelis sérülése miatt nem játszhat, s kétséges Schweinsteiger pályára lépése is - sőt nem teljesen egészséges Lúcio, Hargreaves és Salihamidzic sem.

Az olaszoknál Ronaldo nem játszhat a tavaszi BL-meccseken, Gilardino sárga lapjai miatt eltiltott - ám a többiek hadra foghatóak. Valószínű, hogy Filippo Inzaghi visszatér a csapatba: a világbajnok csatár a két csapat utóbbi öt mérkőzéséből négyet eldöntött a Milan javára, a negyedik csak néhány percet játszott.

A piros-feketék nem szoktak idegenben sok gólt kapni: a mostani sorozatban mindössze egyszer, az AEK Athén ellen került a kapujukba a labda, Paradoxon: akkor kikaptak, ám bebiztosították helyüket a csoport élén.

Találkozó minden bizonnyal lezár egy fantasztikus nemzetközi karriert: Oliver Kahn és Paolo Maldini is úgy tervezi, hogy a szezon végén visszavonul. Ha így lesz, kettejük közül az egyiknek a szerda esti lesz pályafutása utolsó BL-mérkőzése.

A várható összeállítások

Bayern München
: Kahn - Lell, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay, Podolski
AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - Inzaghi

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 20:17
×
×
×
×