eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A Man United és az Arsenal kieshet a BL-ből

Ismétli magát a futballtörténelem: a Manchester United éppúgy a Benfica ellen küzd utolsó csoportmérkőzésén a továbbjutásért a Bajnokok Ligájában, mint tavaly. 2005-ben, Lisszabonban elbuktak a Vörös Ördögök. Most azonban elég számukra egy pont is, ráadásul az Old Traffordon lépnek pályára.

A Manchester United nagyszerűen kezdte őszi BL-szereplését, ám két idegenbeli vereség fontossá tette még az utolsó találkozót is.

A koppenhágai és a glasgow-i botlás után Sir Alex Ferguson együttesének legalább egy pontra van szüksége a portugál Benfica ellen.

Nem rosszak az angol sztárklub kilátásai: ősszel mindössze egy mérkőzést, az Arsenal elleni bajnokit veszítette el hazai környezetben, és ugyancsak ez volt az egyetlen találkozó, amelyen nem szerzett gólt a csapat.

A portugál lapok közül ellenben akadt, amelyik megemlítette: valóban jó a Manchester United hazai mérlege, de az igazán fontos meccsein, így az Arsenal és a Chelsea ellen nem tudott nyerni, és a Celtic ellen is csak nehezen győzött.

Nincs ellenben dicsekvésre oka a Benficának, amely tíz angliai fellépéséből nyolcat elveszített. Igaz, 2006 márciusában - tehát legutóbbi látogatásakor - nyerni tudó a címvédő Liverpool ellen, az Anfield Roadon.

Sir Alex legerősebb tizenegyével kezd majd a Benfica ellen, négy, kifejezetten támadó szellemű játékossal, Rooneyval, Sahával, Ronaldóval és Giggsszel. A portugáloknál is mindenki felépült, Miccoli került a csapatba Nuno Gomes mellé.

Fernando Santos, a Benfica edzője azt mondta, szeretné, ha csapata át tudná menteni hazai BL-formáját erre a találkozóra is - a Celticnek és a Köbenhavnnak is három gólt lőttek a "Sasok" -, de a Manchester United sokkal erősebb, mint egy évvel ezelőtt volt.

Az este másik rangadóján egy másik portugál egy másik angolt, a Porto az Arsenalt fogadja.

A döntetlen mindkét gárdának jó lehet, ha a CSZKA Moszkva nem tud nyerni Hamburgban. Ha tud, az angolok esnek ki, függetlenül attól, hogy a Portóval szemben jól állnak az egymás elleni eredményeket tekintve.

Arsene Wenger nem számíthat Thierry Henryra, William Gallasra és Tomas Rosickyra sem, ettől függetlenül Van Persie, Adebayor, Ljungberg, Fabregas, vagy Hleb csapata egyáltalán nem lebecsülendő.

A portugáloknak elég a döntetlen, de semmiképpen sem játszanak majd arra.

A H csoportban egymás ellen játszik a két magyar válogatott, Juhász Roland és Tőzsér Dániel csapata. Az Anderlecht védője nincs az előzetesen megadott tizenegyben, az AEK középpályása ellenben igen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×