eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Anglia történetének legszörnyűbb potyagólja - és más meglepetések

Nem csak a magyar futballkedvelők borultak gyászba a szerdai labdarúgó Eb-selejtezők után. Kikaptak a portugálok, az angolok pedig - futballtörténelmük legbanálisabb potyagólját kapva - kétgólos vereséggel távoztak Zágrábból. A magyar csoport mezőnye kettészakadt.

Beenhakker lengyelei megverték a portugálokat

Az A csoportban egyelőre a szerbek vezetnek, miután szerdán 3-0-ra legyőzték az örményeket. A világbajnoki negyedik portugálok csak az ötödik helyen állnak, miután kikaptak a legutóbbi két fordulóban két mérkőzést nyerő, korábban agyonszapult lengyelektől.

Lengyelország-Portugália 2-1, Belgium-Azerbajdzsán 3-0, Szerbia-Örményország 3-0, Kazahsztán-Finnország 0-2.

A csoport állása:

1. Szerbia 10 pont (4 mérkőzés)
2. Finnország 8 (4)
3. Belgium 7 (4)
4. Lengyelország 7 (7)
5. Portugália 4 (3)
6. Kazahsztán (2)
7. Örményország 1 (3)
8. Azerbajdzsán 1 (4).

Lábra kaptak az oroszok

A B csoportban a Feröer-szigetek csapatának ötöst rúgó franciák visszavették a vezetést, miután legutóbbi legyőzőik, a skótok kikaptak Kijevben. Érdekes, hogy a "kékek" góljait a négy, már ifistaként is remek közösséget alkotó jó barát, Henry, Trezeguet (2), Saha és Anelka szerezte.

Sokat javított helyzetén a világbajnok olasz válogatott, amely az ukránok szombati legyőzése után nyerni tudott a találkozó hajrájában emberhátrányban játszó grúzok otthonában.

A Squadra Azzurra góljait ezúttal nem a szokásos gólfelelősök, hanem De Rossi, Camoranesi és Perrotta szerezték.

Ukrajna-Skócia 2-0, Grúzia-Olaszország 1-3, Franciaország-Feröer-szigetek 5-0.

A csoport állása:

1. Franciaország 9 pont (4 mérkőzés)
2. Skócia 9 (4)
3. Olaszország 7 (4)
4. Ukrajna 6 (3)
5. Litvánia 4 (3)
6. Grúzia 3 (4)
7. Feröer-szigetek 0 (4).

Kettészakadt a mezőny

A C csoportban szerepelnek a magyarok, itt máris kettészakadt a mezőny. Nyilvánvaló, hogy a még százszázalékos törökök és görögök, illetve a norvégok harcolnak majd az első két helyért, a többiek: futottak még.

A törökök a még érvényben lévő büntetés miatt Frankfurtban nyertek 5-0-ra a moldovaiak ellen, a szombaton, Pesten nem sokat mutató veterán, Hakan Sükür ezúttal négy gólt is szerzett, ötvenre növelve a válogatottban elért találatai számát.

Bosznia-Hercegovina-Görögország 0-4, Törökország-Moldávia 5-0, Málta-Magyarország 2-1.

A csoport állása:

1. Törökország 9 pont (3 mérkőzés)
2. Görögország 9 (3)
3. Norvégia 6 (3)
4. Bosznia-Hercegovina 4 (4)
5. Magyarország 3 (4)
6. Málta 3 (3)
7. Moldávia 1 (4).

Kijózanodhattak a szlovákok

A D csoportban négy nappal azt követően, hogy a szlovákok szenzációs győzelmet arattak Walesben, a németek megmutatták, ki az úr a házban: 4-1-re nyertek Pozsonyban. Joachim Löw, az új kapitány öt mérkőzéséből ötöt nyert meg, a gólkülönbsége 23-1-es. Soha nem vett még egyetlen kapitány sem ilyen jó rajtot a Nationalelffel.

Szlovákia-Németország 1-4, Írország-Csehország 1-1, Wales-Ciprus 3-1.

A csoport állása:

1. Csehország 10 pont (4 mérkőzés)
2. Németország 9 (3)
3. Szlovákia 6 (4)
4. Wales 3 (3)
5. Ciprus 3 (3)
6. Írország 1 (3)
7. San Marino 0 (2).

Ötlettelen angolok

Az E csoportban tömörebbé vált az élmezőny: a horvátoknak, az izraelieknek, a macedónoknak és az angoloknak is 7 pontja van, ráadásul előbbi kettőnek három, utóbbiaknak négy mérkőzésből. A nap egyik rangadóján a horvátok simán legyőzték az új felállást, a 3-5-2-t egyáltalán nem érző, sematikusan futballozó, ötlettelen angolokat.

Az első gólt a brazil-horvát Eduardo da Silva, azaz Dudu szerezte, a másodikat szegény Gary Neville-nek könyvelte el a FIFA, miután a hátvéd gyenge hazagurítása után a labda megpattant egy fűcsomón, és a hatalmas "luftot" rúgó Robinson kapujába jutott.

A balszerencsés Robinson kisebb helyezkedési hibát követett el az első gólnál is, de ha nem ő véd, kapnak még hármat az angolok. A horvátok sorozatban harmincadik hazai tétmérkőzésükön maradtak veretlenek.

Horvátország-Anglia 2-0, Oroszország-Észtország 2-0, Andorra-Macedónia 0-3.

A csoport állása:

1. Horvátország 7 pont (3 mérkőzés)
2. Anglia 7 (4)
3. Izrael 7 (3)
4. Macedónia 7 (4)
5. Oroszország 5 (3)
6. Észtország 0 (3)
7. Andorra 0 (4)

Hibátlan svédek

Az F csoportban menetelnek a svédek: négyből négyet nyertek eddig, ezúttal Izlandról hozták el a három pontot. Kapaszkodnak a letteket legyőző északírek is: góljukat a spanyolokat szeptemberben mesterhármasával kiütő Healy szerezte.

A "Vörös Fúria" szabadnapos volt, így az argentinokkal játszott barátságos mérkőzést. Nyert 2-1-re, megmentve ezzel Luis Aragonés kapitány állását.

Izland-Svédország 1-2, Liechtenstein-Dánia 0-4, Észak-Írország-Lettország 1-0.

A csoport állása:

1. Svédország 12 pont (4 mérkőzés)
2. Dánia 7 (3)
3. Észak-Írország 7 (4)
4. Lettország 3 (3)
5. Spanyolország 3 (3)
6. Izland 3 (4)
7. Liechtenstein 0 (3).

Öngóllal nyertek a hollandok

A G csoportban a hollandok szenvedve bár, de győztek egy öngóllal Albánia ellen. Hátrányból fordítottak Minszkben a fehéroroszok a szlovénok ellen, és nagy nehezen győztek a bolgárok Luxemburgban.

Hollandia-Albánia 2-1, Fehéroroszország-Szlovénia 4-2, Luxemburg-Bulgária 0-1.

A csoport állása:

1. Hollandia 10 pont (4 mérkőzés)
2. Bulgária 8 (4)
3. Románia 7 (3)
4. Fehéroroszország 4 (4)
5. Szlovénia 3 (3)
6. Albánia 1 (3)
7. Luxemburg 0 (3).

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×