eur:
393.96
usd:
356.3
bux:
0
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A Reggina 15 büntetőponttal kezdi a szezont

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) sportbírósága másodfokon is 15 pont levonással büntette az élvonalbeli Regginát, a határozat ezzel jogerőre emelkedett.

A klubra ezenkívül 100 ezer eurós büntetést szabtak ki, mert bebizonyosodott, hogy érintett volt a bundabotrányban, összesen hat manipulált meccsen szerepelt.

Az elmúlt szezont 15. helyen záró együttes az elsőfokú ítélet után - amely kizárólag a pontlevonásról rendelkezett - felmentésért nyújtott be fellebbezést, az ügyészség viszont azt szerette volna, ha a másodosztályba száműzik a klubot és ott kezd 15 mínusz ponttal.

A botrányba keveredett klubok közül a Juventust a másodosztályba száműzték, a torinói gárda 17 pont levonással vág neki a szezonnak, ezenkívül megfosztották az elmúlt két évben szerzett bajnoki címeitől.

A Fiorentina 19, a Lazio 11, míg a Milan 8 pont levonással rajtol az élvonalban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Tegnap jelentős mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Az esést a Nasdaq vezette több mint 3 százalékos eséssel, ami elsősorban az Nvidia közel 10 százalékos esésének tudható be. Emellett az is figyelemre méltó, hogy a befektetői félelemindexnek nevezett VIX-index több mint 38 százalékot ugrott meg. Ezt követően nagyobb mínuszokat láthattunk ma reggel az ázsiai tőzsdéken is, a japán Nikkei közel 4 százalékos mínuszban van. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján pedig Európa is mínuszban nyithat. A hangulat azt követően kezdett romlani kedden, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, emellett ráadásul a félvezető iparból érkező gyenge számok is aggasztják a befektetőket. Utóbbi eredményeként tegnap nem csak az Nvidia, de más chipgyártók, köztük az AMD és az Intel is jelentős mínuszban zárták a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 20:52
×
×
×
×