eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Megkezdődött a téli olimpia

Torinóban megkezdődött a XX. téli olimpia: a 16 napig tartó versenysorozatot Carlo Azeglio Ciampi olasz államfő nyitotta meg. Korábban a nyolcvan ország küldöttsége az olasz ábécé szerinti sorrendben vonult be a torinói olimpiai stadionba, a magyarok hetvenhetedikként következtek.

Torinóban megkezdődött a XX. téli olimpia: a 16 napig tartó versenysorozatot Carlo Azeglio Ciampi olasz államfő nyitotta meg, majd nem sokkal később a kétszeres olimpiai bajnok sífutónő Stefania Belmondo gyújtotta meg az olimpiai lángot.

Korábban a nyolcvan ország küldöttsége az olasz ábécé szerinti sorrendben vonult be a torinói olimpiai stadionba, a magyarok hetvenhetedikként következtek. A magyar zászlót a rövidpályás gyorskorcsolyázó Darázs Rózsa vitte.

A küldöttség az elhunyt Csák Ibolya emlékére gyászszalaggal akart felvonulni, de az elképzelés megvalósításához a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem járult hozzá.

Az olaszországi játékokon 15 sportágban 2646 versenyző vehet részt, Magyarországot 19 sportoló képviseli.

Még a megnyitó előtt 12 északi sízőt öt napra felfüggesztettek, mivel vérükben túl magas volt a vörösvértestek aránya. A sportolók a vasárnapi üldözéses viadalokon és a keddi csapat sprintben nem indulhatnak.

A Nemzetközi Sí Szövetség főtitkára azt mondta, hogy ez nem eltiltás, a sportolók egészségi okokból nem versenyezhetnek ilyen értékekkel.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×