eur:
386.06
usd:
355.18
bux:
68806.53
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

10 forinttal csökkentette árait töltőállomásain a Mol, szerdán csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is - a nap hírei

Módosítanák a kkv-k uniós meghatározását. Meghívta az uniós költségvetési biztost Magyarország déli határára a pénzügyminiszter.

Hétfő kora délutántól a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát – tudta meg a Népszava. A magas üzemanyagárak miatt a kormány kilátásba helyezte az üzemanyagárstop újbóli bevezetését. Ha a lépést a hazai kutak követik, - a holtankoljak.hu számadataiból kiindulva – literenként átlagosan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható.

Csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára szerdán. A holtankoljak.hu azt írja: mindkét üzemanyagfajta bruttó 3-3 forinttal kerül majd kevesebbe, így a hét közepén a 95-ös átlagára várhatóan 644, a dízelé 630 forint lesz literenként.

A kkv-k uniós fogalmának megváltoztatásáról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Nagy Márton támogatta a testület javaslatát, hogy célszerű lenne a kis- és közepes vállalkozás esetében a 250 fős létszám 500 főre emelése, vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése.

Holnap indítja a kisvállalkozásokat segítő Technológia Plusz Hitelprogramját a nemzetgazdasági tárca. A vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, nulla százalékos ügyleti kamat mellett.

A megvásárolni tervezett eurozónás bankkal az OTP csoport egyszerre 3 olyan országba léphetne be, ahol nagyon fejlett a digitalizáció és a bankrendszer – jelentette ki az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, őszre válhat nyilvánossá, melyik bankról van szó.

Május 8-án érkezik Magyarországra a kínai államfő. Hszi Csin-ping május 10-ig tartó látogatásának célja az államközi és gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok erősítése, az együttműködés kiterjesztése újabb területekre.

Május 6-áig lehet véleményezni az új otthonfelújítási hitelprogram tervezetét, amelyből kiderül, milyen korszerűsítési munkálatokra és anyagokra lehet igénybe venni a kamatmentes hitelt. A kölcsönt a lakossági MFB Pont Plusz fiókokban lehet majd személyesen igényelni, a végleges felhívást június elején teszi közzé a kormány.

Indul a Muzsikáló Magyarország program. A kormány csaknem 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti 500 cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatását 4 hónapon keresztül.

Tavaly csaknem 4 és fél ezer bejelentést kapott káros internetes tartalomról a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett Biztonságosinternet.hu. Az elemzők 715 tartalmat találtak bizonyítottan illegálisnak, amelyek csaknem 77 százaléka gyermekek szexuális bántalmazását ábrázoló anyag volt.

Ingyenes szűrőprogramot indít a fővárosi önkormányzat a Budapesten élők egészségmegőrzéséért. Budapesten 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráltakat.

Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében annak demonstrálására, hogy a főváros vezetése elhanyagolja a közterületek kezelését.

Megbocsáthatatlan hibának nevezte az LMP a repülőtér és Budapest belvárosának összekötésére tervezett kínai vasúti projektet. A párt közérdekű adatigénylést nyújt be a részletek megismerésére.

Jászapátiban ajánlásgyűjtés közben támadtak rá a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselőjelöltjére – közölte a párt. Ungvári Istvánt kórházba kellett szállítani.

Összegyűjtötte az EP-választáson induláshoz szükséges számú ajánlást a Mi Hazánk Mozgalom. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese elmondta: eddig a törvényben előírt 20 ezer szignó kétszeresét gyűjtötték össze aktivistáik.

Elfogadhatatlannak tartja a tihanyi és hévízi közvetlen buszjáratok megszüntetését az MSZP. Arra kérik a szakminisztert, gondolja át a döntését.

Továbbra is változást sürget Brüsszelben a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás az M1 műsorában úgy fogalmazott: békepárti és szuverenista politikusokat kell Brüsszelbe küldeni, hogy a legfontosabb kérdésekben megváltozzon az unió álláspontja.

Meghívta az uniós költségvetési biztost Magyarország déli határára a pénzügyminiszter. Varga Mihály Facebook-bejegyzésében kiemelte: Magyarország a migránsválság 2015-ös kezdete óta 700 milliárd forintot fordított határvédelemre, miközben az uniós hozzájárulás mértéke alig haladja meg az 1 százalékot.

Magyar vállalatok bevonásával korszerűsödhet Tunézia vasúti hálózata - jelentette be tuniszi látogatásán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy ez ügyben megegyezés jött létre a Ganz és tunéziai partnere között.

Az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások növelését ígérte Kijevben a NATO főtitkára. Jens Stoltenberg előre be nem jelentett látogatásra érkezett az ukrán fővárosba.

Mégsem mond le posztjáról a spanyol miniszterelnök. Pedro Sánchez azután vetette fel távozását, hogy kiderült: egy madridi bíró előzetes vizsgálatot indított a felesége ellen, korrupció gyanúja miatt.

Rakovszky Zsuzsa kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat életművéért és A Vita élő időben című verseskötetéért. A fődíjas mellett Győri László, Milbacher Róbert, Bényei Tamás, Darvasi Ferenc és Reményi József Tamás részesült elismerésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Kalinák bejelentése: nincs túl az életveszélyen Robert Fico

Robert Kalinák bejelentése: nincs túl az életveszélyen Robert Fico

A miniszterelnök csak korlátozott módon képes kommunikálni – mondta a szlovák Biztonsági Tanács ülése után Robert Kalinák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. Azt is közölte, nem hirdetnek rendkívüli helyzetet a kormányfő elleni merénylet után.

Nagyot nézhet, ha kifog egy ilyen új 100-ast

A Magyar Nemzeti Bank alapításának 100. évfordulója alkalmából bocsátottak ki május 16. csütörtökkel különleges előlappal rendelkező 100 forintos címletű érmét. Kétféle emlékérmét is kibocsátanak, melyek közül az ezüst a valaha volt legnagyobb súlyú nemesfém emlékpénz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×