eur:
400.5
usd:
368.62
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel
Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója köszöntőt mond a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál red carpet show-ján 2024. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ez a Fővárosi Nagycirkusz új csodashow-ja

Hatalmas sikerrel debütált a Fővárosi Nagycirkusz „Karácsonyi Csodashow – Magic Around Christmas” című előadása - írja a Fővárosi Nagycirkusz.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója az előadás bemutatóján elmondta: rendkívüli öröm, hogy hét év elteltével ismét egy fantasztikus produkciót láthat a közönség Vincze Tünde rendezésében.

A Karácsonyi Csodashow – Magic Around Christmas fantasztikus produkciókat vonultat fel. Az olasz Jennifer Saabel két lenyűgöző számmal érkezik a Fővárosi Nagycirkusz porondjára: az egyik műsorszám főszereplői az ember leghűségesebb társai: Jennifer Saabel együtt nevelkedett elbűvölő husky és szamojéd kutyáikkal, így jobban érti a nyelvüket, mint bárki más. Ezt a varázslatos produkciót mély bizalom és harmónia szövi át, érzékenyen egymásba keverve a szeretet melegét és a tél hűvös varázsát. A család másik produkciójában felkavarják a lassan szállingózó hópelyhek nyugalmát és egy nyüzsgő édességbolt cukorkavalkádjába csábítanak el minket, ahol egy lábzsonglőrmutatvány során kapkodhatunk a levegőben röpködő finomságok után.

Eötvös Christofer a cirkuszművészetben nemzetközileg is ismert és elismert Eötvös-dinasztia nyolcadik generációs leszármazottja. Ötéves kora óta csillogtatja örökölt tehetségét a porondon, kezdetben kisebb jelenetekben, majd első önálló produkciójával gömbön egyensúlyozással. Később a bűvészet és az illúziók világa ragadta magával, és tökéletesre fejlesztette a kézügyesség és a szemfényvesztés művészetét.

Ifjú tehetségekből valóban nincs hiány a Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsorában. Szlavkovszki Zsolt szintén káprázatos produkcióval lép a porondra. Hétéves kora óta elkötelezetten foglalkozik sportakrobatikával, de az aktív sportélet mellett hamar elvarázsolta a cirkusz világa. Hamar felfigyeltek kivételes képességeire, amelynek köszönhetően nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is egyre nagyobb elismerést szerzett magának.

A két csodaszép artistaművész, a „The Anna’s” tagjai: Kocsaslijszki Panna, Györe Nóra és Stepanian Anna a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia növendékei, Vincze Tünde szakmai vezetésével bontakoztatták ki tehetségüket.

Eötvös Krisztina és Richter Szebasztián gyorsöltöző számukban megmutatják, hogyan is kell ezt profin csinálni! A két világhírű magyar cirkuszi dinasztia sokadik generációs művészei előadásainak kiemelkedő művészi értéke nemcsak kivételes előadóművészi tehetségükben rejlik, hanem abban is, ahogyan kifinomult esztétikai érzékkel teremtenek lenyűgöző vizuális élményt a közönség számára.

Kenneth Huesca a híres olasz cirkuszdinasztia negyedik generációs művésze hatévesen állt először színpadra nagyapja oldalán, majd tizenhat évesen apjának köszönhetően ismerte meg a hasbeszélés művészetének titkait és tudományát. Sok gyakorlással töltött év alatt egy egyedi és innovatív elemekettartalmazó, saját személyiségéből építkező kreatív stílust fejlesztett ki. Több mint egy évnyi intenzív felkészülés, napi szintű komoly edzések, aprólékos finomítások és tökéletesítések eredményeként megszületett egy olyan kiemelkedő színvonalú artistaszám, amely hatalmas sikereket arat világszerte.

A Kung Fu Boys akrobatikus fejegyensúlyozó produkcióját nemcsak a közönség imádja, hanem a cirkuszi szakma is.

Igazi egzotikum a Távol-Keletről érkező lánycsoport. A Jining Acrobatic Troupe két különleges műsorszámot mutat be, amelyekben ötvözik a hagyományos kínai akrobatikus mutatványokat más előadóművészeti műfajok elemeivel: produkciójuk kulcsa az egyensúly és a csapatmunka tökéletessége. Előadásukban a statikusság és a dinamizmus folyamatos váltakozásában rejlik a varázslat. Mozdulataik összhangja olyan, mintha együtt lélegeznének, csak így képesek az egyre nehezebb trükköket hibátlanul és nagyon magas színvonalú művészi esztétikával bemutatni.

Az előadásban közreműködik a Fővárosi Nagycirkusz balettkara, tánckarvezető: Fejes Kitty, illetve a műsor szinte valamennyi produkcióját élő zenével kísérő zenekar, zenekarvezető: Szakál László. Első alkalommal lép a Fővárosi Nagycirkusz porondjára Magyarország első légtánckara is Vincze Tünde műfajteremtő koreográfiáival. A csodálatos kosztümök Martonosi Attila munkáját dicsérik. Az előadás dramaturgja Pál Dániel Levente volt. Az előadás konferansziéi: Köllő Babett és Maka Gyula, énekesnő: Gábor Anita.

Az első előadást október 19-én este tartották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×