eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az ország karácsonyfáját állítják fel daruval tűzoltók az Országház előtt 2023. november 27-én. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyő egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth Lajos térre.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megérkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé - videó

Idén is felállítják az Országház előtt az Ország Karácsonyfáját. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője számolt be a részletekről hétfő reggel az InfoRádióban.

A Kossuth térre megérkezett az ország karácsonyfája - számolt be az InfoRádióban Kisdi Máté katasztrófavédelmi szóvivő.

A 24 méter magas, 80 centiméter törzsátmérőjű, közel 5 tonnás fa az Országház épülete előtt parkol a Kossuth téren, a tűzoltók a faállítás előkészületeit már meg is kezdték.

(Ha az alábbi videó nem indul el, kattintson a közepén lévő linkre!)

"A helyszínre érkezik 15 tűzoltó 5 gépjárművel, a járművek között egy daruval; övé az első szerep, mivel meg kell kötözni a fát a dereka fölött, majd le kell emelni a szállító járműről. Ezután lassú mozgással fogják beemelni abba a korábban kialakított talpszerkezetbe, amelyben állni fog vízkeresztig" - részletezte a folyamatot Kisdi Máté.

A fa Hajdúszoboszlóról érkezett.

Feldíszítését már nem a tűzoltók végzik, az ő munkájuk a talpba állítással befejeződik.

"A díszítést a parlament végzi" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×