Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: mgturner/Getty Images

A világ legjobbjai közé került egy magyar séf

Tóth Szilárd, a budapesti SALT étterem konyhafőnöke felkerült a 2017 óta létező The Best Chef 100-as listára, ezzel ő lett a harmadik magyar séf, akinek ez sikerült.

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT Budapest séfje a 93. helyre került a világ legjobbjaiból álló The Best Chef 100-as listán – írja az Index.

Három magyar séf is eljutott eddig: Tóth Szilárdon kívül Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám, aki jelölése idején az Onyx étteremben felelt a konyhai teljesítményért.

A Tóth Szilárdot is foglakoztató SALT Budapest étterem 2021-ben kapta meg első Michelin-csillagát, 2022-ben pedig a zöld csillagot is, ami a fenntartható vendéglátást hivatott díjazni.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×