eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Ferenc pápa különleges ajándékot kap

Hétperces ízelítőt láthat a Magyar Passióból.

A Magyar Passió hétpercesre vágott, angol feliratos változatát juttatják el az alkotók az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét celebráló Ferenc pápának.

Az 1950-es évek magyarországi keresztényüldözéséről szóló, Eperjes Károly rendezésében elkészült játékfilm legfontosabb, a történet fordulatait érzelmileg leginkább megragadó és kifejező jeleneteinek összefűzésével készült, hétpercesre vágott angol feliratos változatát juttatják el az alkotók a Szentatyához itt tartózkodása ideje alatt - közölték a szervezők.

"A Magyar Passiót azzal a szándékkal készítettük, hogy a magunk szerény eszközeivel mi is hirdessük az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust dicsőítő kongresszus küldetéséhez kapcsolódva a szeretet üzenetét, ami egyesít minden Krisztus-követő hívőt a Földön, és erőt ad, utat mutat a félelemre építő világban az összetartozásra, megbékélésre vágyó embereknek" - idézi a közlemény Eperjes Károly szavait.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Magyar Passió november 4-től lesz megtekinthető a hazai mozikban. A filmről további információk, részletek a Magyar Passió hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatják. Ez a "békés" állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják, és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×